Hem Sport LA Kings slog Minnesota i målfest – Adrian Kempe hjälte

LA Kings slog Minnesota i målfest – Adrian Kempe hjälte

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. Adrian Kempe blev den store förgrundsgestalten i den färska NHL-säsongens hittills mest spektakulära Vilda Västern-show i natt.

Han gjorde både första och sista, avgörande målet när LA Kings slog Minnesota med stolliga siffrorna 7-6.

– Jag tycker vi förtjänade att vinna och just nu spelar det ingen roll om det blev 1-0 eller 7-6, säger den svenske hjälten.

Inledningsvis såg det ut som att kungarna från Kalifornien skulle ta en lätt seger i St. Paul. Adrian Kempe spräckte Marc-Andre Fleurys nolla redan efter fyra och en halv minut och i mitten av inledningsperioden stod det 3-0 till gästerna. Sedan reducerade visserligen Wild två gånger om, men innan första pausen hann Alex Iafallo sätta även en fjärde puck på ”Flower” – som då blev utbytt mot svenske Filip Gustavsson.

Vild huggsexa

Resten av matchen var det vild huggsexa. Kings drog ifrån flera gånger, men anförda av Joel Eriksson Ek kom hemmalaget hela tiden tillbaka – och 7.32 in i tredje kvitterade Sam Steel till 6-6, på assist från Jonas Brodin.

En halvminut senare replikerade dock Kempe från Ångermanland med sitt andra mål för kvällen – och då var den galna tillställningen faktiskt avgjord.

– Om någon sagt att vi skulle göra sju mål hade jag hoppat av glädje. Att vi samtidigt släppte in sex känns inte idealt. Jag kan inte riktigt förklara vad som hände och tror inte vi kommer vinna en enda match till in år om vi gör så här. Men just nu är jag glad, säger coachen Todd McLellan.

Det är hjälten Kempe också.

– Offensivt var det en riktigt bra insats av oss. Defensivt finns det saker att jobba på, men jag tycker vi förtjänade att vinna ikväll och just nu spelar det egentligen roll om det blev 1-0 eller 7-1.

”Som ett jävla juniorlag”

För Wild – ett tänkt topplag – spelar siffrorna däremot stor roll. Det var andra matchen i rad, av två möjliga, de släppte in sju mål.

– Jag har inga ord. Emellanåt spelar vi som ett jävla juniorlag i defensiven. Vi måste skärpa till oss, suckar Mats Zuccarello.

Som extra salt i såren stod Kevin Fiala – som lämnade Wild för Kings i somras – för både mål och assist.

Du kanske också gillar