Hem Sport Lagpresentation Beach-SM: Halmstad HF – Svenska Handbollförbundet

Lagpresentation Beach-SM: Halmstad HF – Svenska Handbollförbundet

förbi admin
0 kommentar

Hur har era förberedelser sett ut?
Vi har tränat ute på vår fantastiska naturstrand i Tylösand och Tylöbäck. En del av laget har även fått möjlighet att träna uppe på Skatås anläggning och även deltagit i Göteborg cup.

Vilka förväntningar har ni? Berätta gärna om era sportsliga förväntningar, men glöm inte att reflektera över arrangemanget och den upplevelse ni tror att det blir för er som grupp.
Vi går in i Beach-SM med förväntningar på oss själva som lag, att vi får visa upp att Halmstad kan spela riktigt fin och smart beachhandboll. Och att det bygger ytterligare en nivå på vår gemenskap. Vi vill visa att vi inte bara utbildar våra spelare till kompetenta handbollsspelare utan även är modiga nog att utmana i beachhandbollen som vi tycker är grymt roligt.

Vad har ni för målsättning?
Vi kommer med ett ungt lag som ställer upp i sm för första gången och det är svårt att veta hur långt vårt spel kan nå. Vi har målsättning att spela smart, vinna en del och säkert förlora något.

När publiken bänkar sig, vad kan de förvänta sig att se?
Ett gäng som kan spela taktiskt snygg beachhandboll och som kämpar ihop. Vi går ut på plan för att ha kul och samtidigt ge järnet när vi väl är där.

Berätta om ert lag (vilka är ni?, hur många är ni?, hur mycket tränar ni?, hur länge har ni hållit på med beachhandboll? och annat ni vill berätta om, t ex det kan handla om profiler i laget, rutiner vid sidan av banan, meriter eller något annat som kan vara roligt för motståndare och publik att känna till. 
Vi är ett ungt gäng med många juniorer och olika erfarenheter av internationell beachhandboll. Halmstad har i alla år spelat Åhus festival och killarna har bra grunder därifrån. Sen har vi de senaste åren bjudit in tränare utifrån och även varit med och tränat med andra föreningar så intresset för beachhandboll växer i föreningen. I vårt lag har vi bland andra regerande junior-EM mästaren David samt Måns och Tim från juniorbruttotruppen. Övriga spelare från Halmstad HF junior och seniorlag som i höst tagit steget upp i div2.

Våra förberedelser har varit spridda på grund av semestrar men coach Tommie meddelar att man har haft bra träning ute på Tylöbäckbeachen så vi ser framemot en spännande helg.

Beach-SM en del av SM-veckan
Beach-SM är en del av SM-veckan som arrangeras i Linköping . SM i beachhandboll avgörs fredag 1 juli och lördag 2 juli. Spelplats är Borggården i Linköping. Sveriges television är på plats för att sända beachhandbollens fantastiska kombination av kamp, glädje och spektakulära mål.

11 herrlag och 4 damlag ska göra upp om titeln Svensk mästare. 

Vinnaren i SM i beachhandboll får möjligheten att anmäla sig till Champions cup som i år avgörs på Sicilien och få mäta sig med de 16 bästa klubblagen i Europa. 

Finaltider
Finalerna spelas söndag 2 juli. Damfinalen kl. 11.30 och herrfinalen kl. 12.10.

Herrlandslaget på plats
Passa på att se herrlandslaget träningsspela torsdag 30/6 kl. 19.30 inför kvalet till beach-EM som avgörs 7-10 juli i Prag.

Relaterade länkar

Hitta till Borggården >>

SVT:s sändningar >>

Livesändningar >>

Till Svensk handbolls beachhandbollsida >>

SM-veckans officiella webbplats >>

Du kanske också gillar