Hem Sport Landeskog: “Mycket att gilla med vårt spel”

Landeskog: “Mycket att gilla med vårt spel”

förbi admin
0 kommentar

Colorado Avalanche har fått en lysande start på finalen i Western Conference och leder serien mot Edmonton Oilers med 2-0 i matcher.

Avalanche har vunnit de båda inledande matcherna hemma i Ball Arena i Denver med 8-6 och 4-0. Colorados lagkapten Gabriel Landeskog deltog under fredagen vid en kort presskonferens inför de två kommande bortamatcherna i Rogers Place på lördag och måndag.

Och svensken ser ljust på Avalanche chanser.

– Vi gjorde en riktigt bra match senast. En av våra mest kompletta slutspelsmatcher vi spelat under min tid här. Vi startade matchen på rätt sätt och höll sedan i spelet resten av matchen. Efter att vi fick utdelning i den andra perioden kunde vi spela ut och hålla spelet i deras zon. De försökte forcera i slutet men vi hanterade också det bra. Det fanns mycket att gilla med vårt spel som vi vill ta med oss till Edmonton.

Video: Francouz, Kadri bakom Avalanche seger i match 2

Avalanche reser till Edmonton med stark bortaform. Laget har ännu inte förlorat på bortais i årets slutspel efter att ha vunnit två matcher i Nashville i den första rundan och tre i St.Louis i den andra. 

– Vi gillar att spela på bortaplan, säger Landeskog. Vi hämtar energi från publiken på läktarna och vi ser fram emot ett bra tryck i Edmonton. Det gäller att hålla sig till grunderna göra det lite enklare inledningsvis och inte ryckas med. 

Colorado har under hela slutspelet agerat med pondus och ser ut att spela med stort självförtroende. Landeskog menar att laget hittat rätt fokus och anspänning under årets Stanley Cup.

– Det handlar om att hålla sig till sin matchplan, säger Landeskog som gjort 14 poäng (7+7) på 12 matcher i slutspelet. Det är något vi har betonat under hela slutspelet. Spela på rätt sätt och ha tålamod om man inte får utdelning direkt. Gör man det brukar målen komma till slut. 

– Vi möter ett lag med väldigt skickliga offensiva spelare som tar vara på alla lägen de får. För vår del gäller det att hela tiden vara påkopplade när vi är ute på isen och inte bjuda på några gratislägen. Det lyckades vi bra med senast. 

 

[De senaste nyheterna från serien mellan Avalanche-Oilers]

 

Matchen på lördag startar klockan 02:00 svensk tid och visar på Viasat/Viaplay.

Du kanske också gillar