Hem Sport Landeskog: “Senast jag såg bucklan var på Marcus Krügers Stanley Cup-fest”

Landeskog: “Senast jag såg bucklan var på Marcus Krügers Stanley Cup-fest”

förbi admin
0 kommentar

Det har varit en lång väntan men i natt kliver han in framför hemmafansen i Ball Arena med en tydlig målsättning – att ta första steget mot att bli Stanley Cup-mästare.

– Det är en fantastisk möjlighet att sitta här och så klart så vet man om den historiken vi haft och det vi gått igenom men vi försöker leva i nuet så mycket man bara kan och fokusera på det vi kan påverka just nu och det är egentligen bara förberedelserna inför match ett, säger han och fortsätter:

– Se till att äta en bra lunch idag och det ta det lugnt ikväll och i morgon så kommer man in i sina vanliga matchrutiner. Det är träningsdagarna och allt däremellan när man försöker sova eller vila som tankarna kan springa iväg lite. Men samtidigt är det bara mänskligt att drömma och jag tror att det är viktigt att göra det också. Men när det väl kommer till match så är det rutinerna som gäller och fokus på det som ska göras.

När spelarna gjorde sina sista intervjuer inför den första finalen så var Stanley Cup-pokalen och Conn Smythe Trophy placerad synligt i rummet.

– Det är speciellt så klart. Senast jag såg den live var väl 2015 på Marcus Krügers Stanley Cup-fest i Stockholm men då höll jag mig också på ett sånt här avstånd. Men det är klart att det är mäktigt, det är inget snack om det, säger Landeskog.

André Burakovsky har fått uppleva hur det är att lyfta pokalen och Landeskog menar att det finns mycket att lära av sin lagkamrat när det gäller hur man hanterar en sån här situation med mycket känslor och nerver.

– “Burra” tar ju allt med en klackspark men jag tror många kan lära sig av honom också, att inte bli för tajt heller av situationens storlek och hur pass stort det egentligen är men han liksom bara flyter med lite och han är så avslappnad så det är många av oss som kan lära sig av honom. Han har vunnit den en gång och det skulle vara speciellt och häftigt att få vinna den tillsammans igen för honom och första gången för mig, säger Landeskog.


Landeskog och Victor Hedman gör upp om vem som blir mästare 2022. Foto: Bildbyrån

När backstjärnan Cale Makar gjorde sina intervjuer så hyllade han svensken som den bästa lagkaptenen han haft hittills under sin karriär.

– Han har inte haft så många, säger Landeskog och skrattar när 23-åringens kommentarer kommer på tal.

– Nej men det är klart att det värmer. Men å andra sidan är det inget man tänker på själv just nu så där men att bli uppskattad av sina lagkamrater värmer oavsett om man är kapten eller inte. Men då kan jag säga tillbaka att han är den bästa backen jag spelat med troligtvis. Han är en speciell spelare och en underbar kille.

•••

SE OCKSÅ: Hemma hos André Burakovsky: “Det känns helt sjukt att få uppleva det här igen”

Du kanske också gillar