Hem Sport Larsson blev nobbad av Janne: “En liten besvikelse”

Larsson blev nobbad av Janne: “En liten besvikelse”

förbi admin
0 kommentar

Hugo Larsson har gjort kometkarriär och i juni var mittfältaren, som då spelade i Malmö FF, uttagen i A-landslaget, där han blev inbytt med halvtimmen kvar i träningslandskampen mot Nya Zeeland.

Men nu är han inte med. Något som U21-landslagsmannen kände en viss frustration över.  

– Det är klart att det till en början var en liten besvikelse. Jag fick ett samtal av Janne och han berättade hur det låg till. Någonstans förstod jag det också. Jag fick spelade väldigt mycket under försäsongen och sedan blev jag sjuk de två första matcherna precis innan kallelsen. Tajmingen var inte den bästa, men så är det ibland, säger Larsson till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Någonstans är jag övertygad om att om jag fortsätter spela som jag gjort i Tyskland så kommer jag att vara med framöver. Man skiftar fokus ganska snabbt. Det är också kul att vara här (i U21-landslaget).

I somras bytte Larsson MFF mot Eintracht Frankfurt i en rekordövergång. 19-åringen har kommit till rätta med livet i Tyskland, där han debuterat i Bundesliga.

– Det har varit en fin start. Jag har bara spelat en match, men att träna med spelare på den absolut högsta nivån är otroligt nyttigt. Skillnaden är tempot, och det är det enkla svaret jag ger till alla. Man har inte lika mycket tid som man hade i allsvenskan. Jag får vänja mig vid det.

Finns det något annat? Träningsmetoder eller något annat?

– Nej. Träningen är sig ganska lik. Man kommer dit vid 9 och är hemma vid 15, det är inte jobbigare än så. Men träningsanläggningen, arenan och allt runt omkring är milsvid skillnad. Även om vi hade det bra i Malmö så är det inte riktigt i närheten av den nivån där ute. Det är bara att njuta när jag är där.

Det är ganska bra tryck kring Eintracht Frankfurt. Vad säger du om din nya klubb?

– Det känns väldigt bra. Jag har varit där två månader och jag trivs otroligt bra i klubben och staden och allt runtomkring. Det är en fin och stor klubb. Vi har nästan alltid fullsatt, nästan 60 000 på varje match. Även om vi hade bra i Malmö så är det tre gånger större. Det är klart att det är skillnad. Vi spelar i Europa Conference League i år och siktar på en Europlats i Bundesliga. Det är en klubb med ambitioner.

Larsson vill inte gå in i detalj på vad klubben lagt fram för plan för honom själv.

Samtidigt har inte mittfältaren lämnat Malmö FF helt bakom sig. Han följer de himmelsblå vecka ut och vecka.

– Jag tror vi tar guld. Det hade varit kul. Det har gått lite knackigt sedan sommaruppehållet. Men jag hoppas och tror att det blir bättre mot slutet.

 Och han hoppas på att ex-lagkamraterna ska ge honom en titel till efter cupguldet förra året.

– Jag kommer alltid hålla på Malmö. Det hade varit kul att skriva uppe på meritlistan, avslutar Larsson.

Sveriges U21 spelar mot Nordmakedoniens dito i EM-kvalet på fredag. Matchen sänds på Sportkanalen och TV4 Play. 

ADAM PINTHORP

Du kanske också gillar