Hem Sport Larsson har brutit sitt kontrakt

Larsson har brutit sitt kontrakt

förbi admin
0 kommentar

Sedan i början av 2020 har Sam Larsson tillhört Dalian Professional, som nyligen åkte ur den kinesiska högstaligan. På grund av coronaläget som fortsatt råder i landet är det dock oklart när kommande säsong kan dra i gång.

Sedan några månader tillbaka har 29-åringen därför hållit i gång med IFK Göteborg, som han tillhörde mellan 2012 och 2014. Men nu bekräftar den tidigare Blåvitt-yttern att han har avslutat sitt kontrakt med Dalian.

– Det stämmer. Jag är inte kontraktsbunden, säger han till Fotbollskanalen.

Obetalda löner ligger bakom Sam Larssons beslut.

– Det finns klausuler i kontraktet som säger att en arbetsgivare måste betala en anställd. När det går en viss tid, vilket det gjorde, så kunde jag bryta avtalet. Då gjorde jag det, men jag fick inga pengar.

Sam Larsson är därmed kontraktslös och fri att skriva på för andra klubbar. Nu öppnar 29-åringen för en återkomst till Blåvitt:

– Vi har alltid en dialog, eftersom jag känner personer i klubben. Just nu tänker jag över min situation och har tid att tänka över min framtida karriär. Vi får se, säger han.

Mikael Stahre tror att Sam Larsson kommer att spela i IFK Göteborg-tröjan igen, frågan är bara när.

– Jag tror att han kommer spela i Blåvitt, men om det är om några månader eller några år… Jag hoppas att jag är tränare när han är här.

Sam Larsson lämnade IFK Göteborg för en övergång till Heerenveen sommaren 2014. 29-åringen har även representerat Feyenoord.

Du kanske också gillar