Hem Sport Leo Borg får wild card till Stockholm Open

Leo Borg får wild card till Stockholm Open

förbi admin
0 kommentar

– Jag vet från förra året hur publiken och atmosfären var helt otrolig. Det var en upplevelse jag nästan aldrig upplevt. Att få göra det ännu en gång känns helt otroligt och jag är så tacksam över att få den möjliigheten. Det ska bli himla kul, säger 19-årige Leo Borg till SVT Sport.

Det började med ett wild card till Stockholm Open-kvalet i fjol, men efter tre sena avhopp förvandlades det till en biljett rakt in i huvudturneringen och debut på ATP-touren som 18-åring inför en fullsatt Kungliga Tennishallen. Det blev visserligen en förlust i två raka set (4–6, 2–6) mot amerikanen Tommy Paul (som senare gick och vann hela turneringen) men Borg imponerade.

– Då spelade jag sjukt bra tennis. Jag har tagit med mig de positiva sakerna och ser att det inte är så stor skilllnad på toppspelarna och mig. Det är en lång väg dit men chanserna finns, man får inte sluta tro på det, summerar Borg förra årets upplevelse.

Har topp 10 som ett långsiktigt mål

Sedan dess har Borg försökt kvala in till ytterligare några ATP-turneringar utan att lyckas men under processen har han klättrat rejält på världsrankingen. Vid årsskiftet var han rankad 2214 i världen, nu ligger han på plats 588.

– Bästa sättet att utvecklas är att ligga ute på touren och spela många tävlingar. Till slut har man inte så mycket respekt längre, säger Borg som hoppas på att ta steg: Först topp 100 och sedan topp 10 på ett par års sikt.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jämförelsen med Björn Borg: ”Den likheten kan man se”

”Rafael Nadal har alltid varit min idol”

Han har tränat en del på Rafael Nadals akademi på Mallorca.

– Rafael Nadal har alltid varit min förebild och jag har sett upp till honom sedan jag var liten. Han har alltid varit min idol och jag har älskat hans vinnarskalle, att man aldrig ska ge upp. Jag hoppas bli som han en dag, säger Leo Borg.

Borgs far är legendaren Björn Borg, som nyligen var kapten i Europas Laver Cup-lag där Roger Federer avslutade karriären. Fadern är stöttande och aktiv i sonens satsning.

– Han betyder allt och har gjort den här resan och vet vad som krävs för att bli toppspelare. Han kommer alltid med tips och finns alltid där för mig när jag behöver hjälp. Han är superviktig, slår Leo fast.

Du kanske också gillar