Hem Sport Leo Borg fick Davis Cup-beskedet i Thailand: ”Extra bra semester”

Leo Borg fick Davis Cup-beskedet i Thailand: ”Extra bra semester”

förbi admin
0 kommentar

Efter ett stabilt fjolår och Stockholm Open blev Leo Borg, 19, uttagen till helgens Davis Cup.

Meddelandet fick han på utlandsresan till Thailand.

– En dröm. Vi var på semester så fick jag ett meddelande att jag var uttagen, säger Leo Borg.

Leo Borg stod för ett solitt tennisår under 2022. 19-åringen tog sin första ITF-titel som senior under touren i Egypten, och var inte särkilt långt ifrån att skrälla mot Tommy Paul, rankad 31:a, i Stockholm Open.

– Jag var väldigt nöjd med min prestation, och jag hade chanser att till och med vinna matchen. Så jag tar med mig att jag kan spela på den nivån och verkligen utmana de bästa. Jag siktar på att kunna lägga mig på den nivån under en hel match, och inte ha de här dipparna som jag kan få ibland under en match, säger Leo Borg om mötet med Tommy Paul.

Hans prestationer i framför allt Stockholm Open landade honom ett plats i truppen till Davis Cup.

– Det känns helt fantastiskt, det har alltid varit en av mina största drömmar att vara med i Davis cup, så jag är otroligt tacksam. Jag har sett några andra matcher på kungliga tennishallen som åskådare och tänkt, här ska jag vara en dag med laget och förhoppningsvis spela också. Det är verkligen en dröm som kommer i uppfyllelse.

Blev uttagen under semestern

En som tidigare spelat i Davis cup, och vunnit, är pappa Björn Borg. Att det nu är sonens tur är tennislegendaren glad över.

– Vi har pratat tidigare om hur stort det var för honom. Att han verkligen tyckte det var sjukt roligt att vara med i ett lag och spela för den svenska flaggan, och att det gjorde väldigt mycket för honom i karriären. Så han är väldigt glad att jag får göra den här resan också, säger Leo Borg.

Hur reagerade pappa Björn på Davis cup-uttagningen?

– Han blev förstås väldigt glad, som vi alla blev i familjen. Vi var på semester i Thailand, så fick jag ett meddelande att jag var uttagen, och det gjorde semestern extra bra såklart. Vi alla var jätteglada och tacksamma för den här chansen.

Finns det någon särskild anledning till att ni var i Thailand?

– Nej, vi tycker om Thailand och att vara på semester, så vi brukar åka dit varje år.

”Möjligt om du tror på dig själv”

19-, snart 20-årige Leo Borg, är i dagsläget på plats 509 på världsrankingen. Målet är att bli topp 250 under året.

– Mitt högsta mål denna säsong är att komma med i Australian Open-kvalet nästa år. Då behöver jag halvera min ranking som jag har nu, men jag tror absolut det är möjligt, om du har en bra inställning och tror på dig själv. Det har jag, och jag kommer fortsätta jobba på som jag gjort på sistone.

Du kanske också gillar