Hem Sport Leo Borg om Davis Cup-debuten: ”Jag är mentalt redo”

Leo Borg om Davis Cup-debuten: ”Jag är mentalt redo”

förbi admin
0 kommentar

På fredag och lördag spelar Sverige kval till Davis Cup mot Bosnien-Hercegovina. Den direkt avgörande kvalmatchen spelas i Kungliga Tennishallen och består av fyra singelmatcher och en dubbel, samtliga avgörs i bäst av tre set. Vid svensk seger är Sverige klart för Davis Cup Finals för tredje året i rad. En som däremot inte varit med i sammanhanget tidigare är Leo Borg.

– Känslorna kring uttagningen är oslagbara, att vara med i Davis Cup har alltid varit en dröm och nu får jag vara med i laget, det känns fantastiskt, säger han.

Trodde du det här för ett år sedan?

– Nej, jag var verkligen inte på den här platsen för ett år sedan. Men det är väl ett tecken på att jag gör ett bra jobb och har kommit en bit på min resa.

Borg har under året klättrat från en rankningsplats runt 2000 till att i stället befinna sig vid 500 och menar att han bara blivit bättre och bättre under 2022.

– Jag ska vara nöjd med den säsongen men jag ser ännu mer fram emot denna. Jag har stora mål för 2023.

Senast den 19-åriga talangen spelade i Kungliga tennishallen var i Stockholm Open då han chockade både publiken och motståndaren Tommy Paul med att lägga in högsta växel och vinna första set med 7–5. Trots att han till sist förlorade matchen mot den då regerande mästaren i turneringen minns Leo gärna tillbaka till när han i höstas vann sitt första set i en ATP-match.

– Det var en bra match och jag var väldigt glad över min prestation, säger han, men tillägger lika fort:

– Fast nu är det nytt och den matchen är bortglömd. Nu handlar det om att fokusera på nästa match och framåt.

Hur ser du på dina chanser att få spela i helgen?

– De är kanske inte så jättehöga. Vi har många bra spelare som är före mig rankningsmässigt och som har gjort det väldigt bra. Så de ska ju börja spela, men allt kan hända.

– Jag är mentalt redo.

Bröderna Mikael och Elias Ymer har tagit hand om singlarna i Davis Cup de senaste åren. Mikael Ymer har nu klättrat till sin hittills högsta världsrankning, 60.

Du kanske också gillar