Hem Sport Letang borta på obestämd tid efter stroke

Letang borta på obestämd tid efter stroke

förbi admin
0 kommentar

Pittsburgh Penguins back Kris Letang blir borta på obestämd tid. Detta efter att 35-åringen drabbats av en stroke. Penguins gick under tisdagen ut med att Letang kommer genomgå ytterligare tester den kommande veckan, men att han sannolikt inte kommer få några bestående men.

– Kris uppvisade symptom inför personalen på måndagen och kördes direkt till sjukhuset för tester. Resultaten var chockerande att höra men vi är tacksamma över att Kris mår bra. Vi är tacksamma till läkarna och terapeuterna på UMPC. Han är en krigare på isen men först och främst är han en son, pappa, make och vän. Hans hälsa är vår högsta prio, sa Penguins general manager Ron Hextall till klubbens hemsida. 

Letang missade drygt två månader på grund av en stroke under säsongen 2013-14. Tester visade då att han sedan födseln burit på ett knappt märkbart hål i hjärtat. Detta hål brukar vanligtvis växa igen av sig självt, för de som föds med det.

– Jag har turen att känna min kropp tillräckligt väl för att veta när något är fel. Även om det är svårt att förhålla sig till detta offentligt hoppas jag att det bidrar till att skapa medvetenhet. Det är viktigt för mig att mina lagkamrater, min familj och våra fans vet att jag är okej. 

– Jag hoppas vara tillbaka på isen snart, sa Letang, som gör sin 17:e säsong i Penguins. 

Letang är den back med flest spelade matcher (962), mål (145), assist (517) och poäng (662) i Penguins historia.

Du kanske också gillar