Hem Sport Levi med otroligt frisparksmål – Värnamo jagar fortfarande bortavinst

Levi med otroligt frisparksmål – Värnamo jagar fortfarande bortavinst

förbi admin
0 kommentar

Under måndagen ställdes Värnamos tränare Kim Hellberg mot sitt gamla lag Norrköping i allsvenskans sjätte omgång.

Norrköping och IFK Värnamo hade inför matchen fem respektive sex poäng vilket placerade de på en tolfte respektive elfteplats i tabellen.

Första halvlek blev en mållös historia med ett jämnt bollinnehav mellan lagen. Anfallen drog åt båda hållen och lagen turades om att vara bollförande.

Målchanserna blev aldrig riktigt farliga för något av lagen. 

– IFK Norrköping har en bra period sista tio minuterna (av första halvlek) men annars är vi nöjda med det vi gör. Vi spelar precis den fotboll vi pratar om att vi vill spela, säger  Värnamos tränare Kim Hellberg till Discovery+ efter den första halvleken.

Men i andra halvlek var det hemmalaget IFK Norrköping som tog ledningen med matchens första mål. Genom en välplacerad frispark med vänsterfoten satte Jonathan Levi 1-0 för Norrköping och sitt andra mål för säsongen.

– Vi kommer ut i andra och tappar lite i vår press. De gör någonting annorlunda som vi får kolla på vad vi missar. Mål förändrar ju matcher och skruvar han in ett mål från 25 meter så förändrar det en del, säger Värnamos Oscar Johansson till Discovery+.

Trots att Värnamo inte var chanslösa så var det Norrköping som hade kontroll över andra halvlek.

Christoffer Nyman spräckte målnollan för säsongen när han nickade in 2-0 för sitt Norrköping efter en fin anfallskombination.

– Det är ett jättefint fotbollsmål. Vi tränar mycket på inspel och överspel. Sedan ska vi egentligen gå på bortre ytan men den här gången blev det främre, säger Christoffer Nyman till Discovery+.

Några minuter senare drog Jean Carlos de Brito på sig sitt tredje gula kort för säsongen vilket innebär att brassen missar Norrköpings nästa match mot Helsingborg.

Måndagens match blev Norrköpings första seger på hemmaplan. Men Värnamo väntar fortfarande på att ta sina första tre poäng på bortaplan.

– Vi får vara lite mer skarpa i det sista för det börjar bli lite irriterande att vi skapar så mycket utan att göra mål, säger Oscar Johansson till Discovery+.

Startelvor:

Norrköping: Jansson – Ekpolo, Wahlqvist, Dagerstål – Eid, Ortmark, Ishaq, Brito – Levi, Nyman, Markovic

Värnamo: Vaitsiakhovich – Winsth, Tihi, Eriksson, de Vries – Larsson, Kenndal, Magashy – Johansson, Antonsson, Wenderson

Du kanske också gillar