Senast mot Mjällby gick Oscar Lewicki sönder och Johan Dahlin utgick i halvtid med en känning. Målvakten är tillbaka mot AIK, och spelare som Anders Christiansen, Søren Rieks, och Jo Inge Berget är aktuella för spel. 

Isaac Kiese Thelin är inte det, som missat de tre senaste matcherna med ljumskproblem.  

– Alla förutom Isaac kan ta del i matchen. Kanske inte att alla kan spela i 90 minuter men de alla andra kan åka med. Om vi kommer använda dem är frågan, men de kan faktiskt spela – “AC”, Søren och “JIB”. Oscar och Isaac är inte tillgängliga, säger Milos Milojevic.

Jonas Knudsen tränar för fullt och kan göra comeback efter korsbandsskadan förra sommaren. 

– Han är tillgänglig. Som jag sagt är han hundra procent men det är kanske inte optimalt att han börjar med 90 minuter på Friends Arena mot AIK. Vi får se, om vi behöver honom är han där, säger Milojevic. 

Hur tänker du kring den och att ni har en konstgräsmatch om sex dagar?  

– Det är det som vi har funderat på också, vilka som har spelat mycket. Till exempel med Søren visste vi att det skulle bli problem efter konstgrässpel. Då tänker vi att det kanske är bäst att vi använder honom lite nu – eller inte alls i morgon och mot Djurgården och ha honom redo till Häcken, cupfinalen och Degerfors.

Milojevic fortsätter:

– Det är ett pussel för vi har 25 spelare och ska försöka ha de flesta tillgängliga till de fem matcherna som är kvar. Därefter har de en bra ledig period där de inte spelar matcher på 20 dagar, där alla kan komma igång. Jag tror inte att det är ett stort problem eftersom det inte är någon stor våg av skador. Det är lite mer känningar och inga bristningar. Som alla vet påverkar det lite när man går från gräs till hybrid, till konstgräs.

Sedan tidigare är Adi Nalic, Niklas Moisander och David Edvardsson långtidsskadade. MFF och AIK står båda på 15 poäng efter sju matcher, en poäng bakom ledande Hammarby.