Hem Sport Lina Hurtig klar för Arsenal: ”För intressant för att backa”

Lina Hurtig klar för Arsenal: ”För intressant för att backa”

förbi admin
0 kommentar

För två år sedan lämnade Lina Hurtig Linköping för italienska Juventus och så sent som i mars i år förlängde hon sitt kontrakt till 2024.

Men nu kan SVT Sport berätta att Hurtig lämnar den italienska ligamästaren. Som enda media var SVT på plats när Hurtig under onsdagen skrev på för Arsenal.

– Det gick väldigt snabbt efter att jag fick veta att Arsenal ville köpa ut mig. När jag fick höra det och hur de ville använda mig och såg på mig som fotbollsspelare så kändes det för intressant för att backa, säger Lina Hurtig.

Vad vet du om din roll?

– Jag vet att jag kommer att spela på vänsterforward-position och det är där jag trivs bäst och vill spela.

Följde magkänslan

Hurtig landade i England under tisdagen och genomgick under onsdagsförmiddagen läkarundersökningar innan kontraktet skrevs på.

Hon berättar att det var ett tufft beslut att lämna Juventus.

– Jag har haft två jättebra år i Italien. Men sett till det fotbollsmässiga så kändes det ändå som att jag ville gå hit och magkänslan sa det så då får jag lita på den.

Vad var det med England som lockade?

– Jag har alltid velat spela i England och när det här kom upp var det helt fantastiskt. Det är en bra och tuff liga och många bra spelare, jag tror bara att det kommer öka nu efter sommarens EM också. Jag ser fram emot det så mycket.

Eidevall: Haft ögonen på henne i många år

Arsenal tränas av svenske Jonas Eidevall och i laget finns också landslagskollegan Stina Blackstenius.

– Lina är en spelare som jag haft ögonen på i väldigt många år. Jag kommer ihåg när hon spelade i Umeå, det var redan 2012. Att jag ska få jobba med henne för första gången nu, tio år senare, det ser jag verkligen fram emot, säger Eidevall till SVT Sport.

Ser du henne som en startspelare i Arsenal?

– Hon är absolut en spelare som kan starta många fotbollsmatcher för oss. Sedan är det alltid en konkurrenssituation i Arsenal.

Klubben slutade tvåa i ligan och nådde kvartsfinal i Champions League säsongen som var.

Du kanske också gillar