Hem Sport Liverpools jättefiasko – föll mot jumbon Nottingham Forest

Liverpools jättefiasko – föll mot jumbon Nottingham Forest

förbi admin
0 kommentar

På City Ground kom en chockförlust för Liverpool. Storklubben, med 1–0-segrar mot West Ham och Manchester City i de två senaste omgångarna, föll med 0–1 mot Nottingham Forest. Premier League-nykomlingens andra seger efter nio ligamatcher utan vinst.

– Detta måste bli vändpunkten för oss. Om vi kan besegra Liverpool, då kan vi vinna mot vilket lag som helst, säger Nottingham Forest-mittfältaren Ryan Yates.

Det avgörande målet kom tio minuter in i andra halvlek. Efter en frispark hamnade bollen hos anfallaren Taiwo Awoniyi som först prickade stolpen, och på returen tryckte nigerianen in 1–0 till hemmasupportrarnas stora glädje. Awoniyi tillhörde Liverpool mellan 2015 och 2021, men fick aldrig chansen i a-laget och var allt som oftast utlånad.

Svag start

– Målet vi släppte inte var ett stort misstag av oss. Vi tappar bollen och ger dem frisparken. Och alla chanser de hade i matchen, gav vi till dem, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Förlusten var Liverpools tredje på elva omgångar. Och klubben har fortfarande noll vinster på bortaplan den här säsongen. Två kryss och tre förluster, svagaste bortastarten sedan säsongen 2010/2011.

– Uppenbarligen presterade vi inte på den nivå vi ville. Vi hade många chanser att göra mål, men förvaltade inte dem. I kväll får vi vara besvikna men vi måste skaka av oss förlusten och gå vidare, säger Liverpools James Milner.

Du kanske också gillar