Hem Sport Livsviktig seger för Bruins i match 3: “Visade hjärta”

Livsviktig seger för Bruins i match 3: “Visade hjärta”

förbi admin
0 kommentar

Lagets stora stjärnor och ett lyckat målvaktsbyte var nycklarna till Boston Bruins viktiga 4-2-seger i match 3 av serien mot Carolina Hurricanes i den första rundan av Stanley Cup-slutspelet.

Brad Marchand, David Pastrnak, Patrice Bergeron och Taylor Hall klev fram för sitt lag och stod tillsammans för sex poäng (3+3) i TD Garden då hemmalaget reducerade underläget i matchserien till 1-2. Bruins har nu vunnit 18 av 24 Stanley Cup-matcher där Marchand, Pastrnak och Bergeron skrivit in sig i poängprotokollet.

– Det är en bra känsla att veta att vi kan svara och komma igen efter den inledningen vi fått i den här matchserien, säger Marchand, som gjorde ett mål och två målgivande passningar i match 3. Vi visade hjärta idag och jag tror aldrig jag varit mer påkopplad i en match än idag. Det är så här vi måste spela varje dag framöver. 

– Även om vi inte startade så bra som vi hoppats tycker jag att vi kunde behålla fokus på uppgiften och lyfta vårt spel, säger Pastrnak, som gjorde ett mål och en assist i matchen. Det är två riktigt bra lag som möts och nu fick vi känna på vad som krävs för att vinna. Vi betonade att vi skulle följa vår matchplan och sett över hela matchen tycker jag vi gjorde det bra.

Video: BOS-CAR, M3: Coyle, DeBrusk i samarbete

Den uppskruvade intensiteten i laget gjorde att Bruins powerplay hittade rätt efter att ha hackat under de två inledande matcherna. Boston utnyttjade två av fem PP-lägen efter att Pastrnak och Hall gjort varsitt mål. Dessutom var laget prickfritt i spelet i numerärt underläge och dödade fem av fem Carolina-försök.

– Vårt boxplay var bra för oss ikväll igen, säger Bruins tränare Bruce Cassidy. Det har det varit under hela matchserien. Det var skönt att vårt PP kom igång, det hjälper givetvis våra chanser att bli framgångsrika. Förhoppningsvis kan vi vara lite vassare direkt från direkt från start på söndag, men överlag är vi nöjda med hur vi spelade. Vi jobbade till oss ledningen och kunde förvalta den väl.

I Bruins-målet valde Cassidy att ge Jeremy Swayman förtroendet från start för första gången. Swayman ersatte Linus Ullmark efter att svensken spelat de två inledande förlustmatcherna för Boston (1-5 och 2-5). Den 23-årige rookien stoppade 25 av 27 skott i matchen i sin Stanley Cup-debut från start.

– Det var en speciell upplevelse att få göra sin första slutspelsmatch, säger Swayman. Det är alltid häftigt att kliva in på isen när det är fullsatt, men att göra det i ett slutspel är på en helt annan nivå. Det var skönt och viktigt att kunna knipa segern här på hemmaplan inför våra fans. Vi gjorde allt vi kunde för att vinna och det var en grym laginsats som gjorde att vi klarade det. 

– Vi har två bra målvakter i laget och vi valde att gå med Linus under inledningen av slutspelet eftersom han såg vassast ut i grundseriens slutspurt, säger Cassidy. Swayman har hållit sig i form under de två första matcherna och tog chansen nu när den dök upp. Han är väldigt professionell för sin ålder.

– Det här var den viktigaste matchen han spelat i sin karriär hittills men han var väldigt lugn i målet. Det är sådan han är som person. Ju längre in i slutspelet vi kommer desto mer kommer han att testas. 

Video: BOS-CAR, M3: Pastrnak ökar på i numerärt överläge

Fredagens seger var den 14:e gången i historien som Bruins vunnit match 3 efter att ha förlorat de två inledande matcherna. Två gånger har man vunnit en matchserie efter att ha förlorat de två inledande mötena: båda gångerna under slutspelet 2011 – mot Montreal Canadiens och mot Vancouver Canucks i Stanley Cup-finalen.

Matchserien mellan Bruins och Hurricanes fortsätter på söndag då match fyra spelas. Också då i TD Garden i Boston.

Du kanske också gillar