Hem Sport Lovande målvakten lämnar Hockeyallsvenskan – klar för SM-finallaget

Lovande målvakten lämnar Hockeyallsvenskan – klar för SM-finallaget

förbi admin
0 kommentar

Luleå har hittat Jesper Wallstedts ersättare.
Från Hockeyallsvenskt spel ansluter Matteus Ward.
– Jag ser verkligen fram emot att få nästa steg i karriären tillsammans med Luleå Hockey, säger Ward till klubbens hemsida.

Tidigare i veckan stod det klart att Jesper Wallstedt lämnar Luleå för spel i Minnesota Wilds organisation från och med den kommande säsongen.

Nu har Luleå meddelat vem Wallstedts ersättare blir.

Närmast från Mora i Hockeyallsvenskan anländer nu den 20-årige Matteus Ward på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Matteus Ward är en spännande målvakt som vi har följt under flera år och som har haft en väldigt bra utveckling de senaste åren. Han har en bra teknisk skolning som gör att han kommer passa bra in i vårt sätt att spela. Samtidigt känner vi att han tillsammans med oss kommer kunna ta ytterligare steg i sin utveckling och att han kommer bilda ett intressant målvaktspar tillsammans med Joel Lassinantti från och med i vinter, säger målvaktstränaren Gusten Törnqvist.

Ward har sedan tidigare koppling till Luleå då hans äldre bror Samuel spelade juniorhockey för klubben och dessutom gjorde två SHL-matcher mellan stolparna.

Du kanske också gillar