Hem Sport Lucas Pellas: “Kulissen och stödet var helt fantastiskt”

Lucas Pellas: “Kulissen och stödet var helt fantastiskt”

förbi admin
0 kommentar
Lucas Pellas. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Sverige gjorde en lysande match mot Island och en av dem som glänste var Lucas Pellas. Han fick spela hela matchen och blev Sveriges bästa målskytt med åtta fullträffar. 

Att Lucas Pellas startade istället för Hampus Wanne överraskade nog de flesta. Efter att ha fått vila hela matchen mot Ungern kom han in och spelade hela matchen – och som han gjorde det.

– Det var en fantastisk insats från våran del. Vi spelar bra i 60 minuter och det är så här en handbollsmatch på toppnivå ser ut. Det går upp och det går ner men i slutändan tycker jag att vi är starkast. Vi har fler räddningar – han är grym i mål (Palicka) – och fint försvarsspel, säger han efter matchen.

Själv var han inte så överraskad, trots att han fick beskedet ett par timmar innan matchstart.

– Jag vet att jag har stort förtroende från Glenn (Solberg), så det är väl mest att det är mindre från er som står här, säger han med ett litet skratt och syftar på en klunga journalister som omger honom i den mixade zonen.

– Men det är klart att det är så, Wanne är jätteduktig så det är klart det höjs några ögonbryn, fortsätter han.

”Vill avsluta på topp på söndag”

Åtta mål blev det och Sverige är nu klara gruppettor i huvudrundan.

– Om det är Danmark eller Egypten spelar ingen roll, det är en fantastisk turnering och två fantastiska lag och det kommer att vara tuffa matcher oavsett.

Efter den, för Sverige, betydelselösa matchen mot Portugal drar turneringen vidare till Stockholm – där Pellas växte upp. Han tror att stödet där kommer att kunna matcha det de har fått i Göteborg

– Det är klart att de kan det. Det är en lite större arena så bara vi fyller den och tar i från tårna så kommer vi också att bjuda upp till dans.

Men först gäller alltså Portugal på söndag, en match där landslaget vill ge tillbaka till publiken och göra allt för att vinna.

– Den kulissen och det stödet vi har haft här i Göteborg har varit helt fantastiskt och vi vill avsluta på topp på söndag och förhoppningsvis kommer publiken fast vi är klara segrare.

Förväntningarna skruvas upp rejält nu inför slutspelet. Finns det några risker med det?

– Nej vi är redo för det och vi har pratat om det. Vi är förberedda och det har varit höga förväntningar sedan vi vann EM-guldet. Vi vet att vi har stora förväntningar på oss men vi har höga förväntningar inne i laget också, så det spelar inte så stor roll.

Sverige möter Portugal på söndag klockan 20:30. Matchen sänds i TV6.

Du kanske också gillar