Hem Sport Luleå agerar mot Brendan Shinnimin efter filmningen mot Linköping

Luleå agerar mot Brendan Shinnimin efter filmningen mot Linköping

förbi admin
0 kommentar

Brendan Shinnimin har ännu en gång hamnat i fokus efter att ha blivit dömd för filmning.

Det väcker känslorna till liv hos de egna supportrarna till Luleå på sociala medier.

– Situationen som sådan ser inte bra ut, det kommer vi att påtala för honom, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Brendan Shinnimin blev dömd till 5000 kronor i öäter av disciplinnämnden efter bortamatchen mot Linköping.

I en duell med Christoffer Ehn föll Luleå-forwarden baklänges.

Att den 31-årige kanadensaren ännu en gång hamnar i en sådan här situation skapar ilska hos de egna supportarna.

”Fruktansvärt pinsamt”

På sociala medier-plattformen twitter går det bland annat att läsa följande kommentarer:

”Shinnimin kan inte få representera Luleå längre. Det är så fruktansvärt pinsamt, vi supportrar ska fan inte behöva skämmas varenda omgång.”

”Fy fan, här har man velat ge Shinnimin en ny chans och så pissar han på en. Gissar att han glömde bort att han inte skulle filma, precis som han glömde bort att det var 4 sekunder kvar av matchen.”

”Nu börjar man tappa det ordentligt med Mr. Shinnimin. Tar så fruktansvärt mycket mer energi än vad han ger och bidrar med.”


Kallas till samtal

En genomgående åsikt är att de inte tycker att Brendan Shinnimin representerar lagets identitet.

– Det är klart att det skapar känslor när en spelare får böter för filmningar. Vi har förståelse för att man blir upprörd. Det är något vi absolut inte vill se. Det är klart att vi har uppmärksammat reaktionerna från fans. Den sportsliga ledningen och tränarna jobbar intensivt med de här frågorna, säger vd Stefan Enbom.

GM Stefan ”Skuggan” Nilsson säger att de varit bestämda mot spelarna när den gäller den här typen av osportsligt uppträdande.

– Vi har varit tydliga mot hela gruppen, vi vill inte ha filmningar. Det gäller detsamma med Brendan Shnnimin som övriga. Nu har han blivit anmäld och situationen som sådan ser inte bra ut. Vi kommer att påtala för honom att vi inte står för något som har med filmningar att göra och vill absolut inte ha det i laget, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson.

”Ingen avvikande åsikt”

Eftersom Brendan Shinnimin har hamnat i sådana här situationer tidigare, jobbar ni med honom kring det här på något sätt?

– Exakt hur vi kommunicerar och hur vi jobbar med spelarna kommer jag inte att ta genom media. Vi har varit tydliga mot gruppen och det inkluderar Brendan Shinnimin.

Hur bemöter ni då att han rör upp känslor hor era egna supportrar till Luleå?

– Jag vill egentligen inte kommentera folks utspel eller vad de tycker på olika sociala medier. Vi i Luleå vill inte att vi ska hålla på med filmningar och det har vi förmedlat till Brendan Shinnimin och övriga gruppen. Sedan hur folk uttrycker missnöje vill jag inte kommentera.

Finns det ett problem med Brendan Shinnimin för er med tanke på identitet och vad ni vill stå för?

– Det jag kan säga är att vi inte vill förknippas med filmningar. Som sagt så har vi kommunicerat det till gruppen och honom. Det finns ingen avvikande åsikt från oss kring det.

Veckans stora snackis

Målvakten Calle Clang i Rögle och backen Jesper Pettersson i Linköping blev också dömda för filmningar efter torsdagsomgången i SHL.

Tidigare den här säsongen har forwarden Stefan Matteau i Linköping dömts till böter för filmning.

Förra säsongen dömdes en en spelare i ligan för filmning, forwarden Juhani Tyrväinen i Luleå fick böter efter en hemmatch mot Malmö i mars.

Brendan Shinnimin skrev under uppmärksammade former ett tvåårskontrakt med Luleå inför förra säsongen.

Under de tre tidigare säsongerna i Växjö rörde han upp starka känslor hos Luleå-supportrarna för sitt beteende på matcherna.

På torsdagskvällen blöev det förlust för Luleå efter att Linköping vänt till 2–1-seger på 20 sekunder i den tredje perioden.

Brendan Shinnimin.
Brendan Shinnimin.

Du kanske också gillar