Hem Sport Lustig vill se Häcken ta guld

Lustig vill se Häcken ta guld

förbi admin
0 kommentar

Onsdagens 2-1-förlust hemma mot Häcken gör att AIK:s hopp om att ta hem SM-guldet är helt ute. Nu får man slåss för en topp tre-placering, vilket skulle ge en kvalplats i Europa Conference League.

Men det kommer bli tufft att nå en av de tre bästa placeringarna. Det medger veteranen Mikael Lustig.

– Ja, det blir det väl. Vi får kriga på, det är tre matcher kvar och nio poäng kvar att spela om. Vi siktar så klart på Europa, säger backen.

– Vi kommer gnugga hela vägen in. Det har vi gjort hela säsongen, oavsett om kvaliteten inte varit där. Vi har verkligen lämnat hjärtat på planen och det kommer vi göra de sista tre matcherna också. Det kan jag lova.

På frågan om vilket lag han tror tar guld nu svarar Lustig:

– Häcken ser bra ut. Har haft Djurgården och AIK borta nu, och tar man sex poäng där så levererar man under press. Man kanske trodde att Häcken skulle börja darra lite i de här matcherna.

– Det är ett väldigt bra lag och de har spelare man aldrig hört talas om som ser ut som miljoner. Sedan spelare som väl har floppat utomlands och kommit hem och som nu gör det väldigt bra. Så det är en bra mix. Och deras tränare verkar ha gjort ett väldigt bra jobb. Man spelar med stort självförtroende.

För Lustig skulle det kännas bättre om Häcken tar hem titeln istället för Hammarby eller Djurgården.

– Klart att man inte önskar att sina största rivaler ska vinna SM-guld.

Men förlusten under onsdagen svider.

– Det är tufft. Det känns som att vi fick en livlina förra omgången (seger mot Djurgården) och kände att en vinst i den här matchen hade kunnat ge oss lite ”känn” på det. Nu är det kört. Jag vet inte… vi gick för det. Vi krigade. Det är kvaliteten som inte höll. Vi gav verkligen allt. Det får vi ändå ta med oss på något sätt. Men det är klart att det är oerhört tufft, säger Lustig.

Vad i prestationen är du missnöjd med?

– Vi sa att vi skulle gå ut första fem minuterna och verkligen tokköra, försöka få med oss publiken. Vi skulle ta med oss det vi gjorde förra omgången. Då gäller det att vinna dueller. Men vi förlorade duell på duell och efter två minuter låg vi under med 1-0 mot ett bra lag. Då blir det tufft. Sen hade vi lägen att få in en kvittering och de hade lägen också.

AIK ligger femma i tabellen och har en poäng upp till tredjeplatsen. Men tvåan Hammarby, trean Djurgården och fyran Kalmar har ännu inte spelat sin match i omgång 27.

Du kanske också gillar