Hem Sport Magath anmäler sig till jobbet som tysk förbundskapten

Magath anmäler sig till jobbet som tysk förbundskapten

förbi admin
0 kommentar

I dagarna valde tyska förbundet (DFB) att sparka förbundskaptenen Hansi Flick. För närvarande leds stornationen av ikonen Rudi Völler och ex-spelaren Sandro Wagner.

Det har cirkulerat uppgifter om att Julian Nagelsmann och Ralf Rangnick är aktuella för att ta över rodret, men kanske kan det bli en veteran. För Felix Magath – tidigare i bland annat Bayern München Wolfsburg och Schalke – anmäler sig till jobbet.

– Jag vet inte vilken profil DFB söker till den här positionen. Men från min synvikel är vi i behov av någon som akut kan få ordning på det här osäkra landslaget, säger 70-åringen till Sky enligt bold.dk.

Han fortsätter:

– Jag känner att jag kan lyfta det här skakiga laget och ge dem tillräckligt med självförtroende för att prestera bra igen.

Magath är en kontroversiell tränare, bland annat för sin hårdföra och machiavelliska ledarstil. När han fick sparken från Fulham år 2014 vittnade en anonym klubbkälla för Evening Standard om den förre storspelarens “skräckvälde”.

– Jag har aldrig stött på någon så impopulär. Han var paranoid, maktgalen och uppriktigt arrogant. Han var en diktator och stod inte till ansvar för någon utom ägaren, sa källan och fortsatte:

– Hans träningsmetoder var förlegade och de fysiska kraven på spelarna var löjliga. Spelarna hade ingenting kvar att ge på matcherna, för Magath hade kört slut på dem på träningarna.

Magaths senaste uppdrag var som interimtränare i Hertha Berlin våren 2022. 

Du kanske också gillar