Hem Sport Magdalena Eriksson om nya kärleksbilden på Elles omslag

Magdalena Eriksson om nya kärleksbilden på Elles omslag

förbi admin
0 kommentar

Knappt en månad innan EM-premiären gick brittiska jättemagasinet Elle, med drygt en miljon följare på Instagram, ut med sitt stora sommarnummer.

Omslaget pryds av en svensk.

Landslagets stjärnback Magdalena Eriksson, till vardags lagkapten i storklubben Chelsea, poserar där tillsammans med danska flickvännen Pernille Harder – även hon spelare i Londonklubben.

I numret uppmärksammas personer som gör skillnad på och utanför planen.

Rubriken? ”Everyone’s game”.


https://www.instagram.com/p/Ceiu8DrNLG4/

Magdalena Eriksson om bilden

Mängder av profiler inom fotbollsvärlden, däribland Megan Rapinoe, Sam Kerr och Lucy Bronze har bidragit till att bilden fått stor spridning.

När SportExpressen möter upp Magdalena Eriksson har det hunnit gå knappt en vecka efter att mittbacken delade den på sin Instagram.

Responsen? Enorm.

– Det har verkligen bara varit positivt och det är jättekul, säger hon.

– Det här är något som jag känner mig väldigt stolt över, dels över att de vill ha med oss på omslaget. De vill hylla damfotbollen och marknadsföra vårt EM. Dels bilden i sig och vad den står för. Det är otroligt kraftfullt.

Magdalena Eriksson fortsätter.

– Det är lite kul, för vi hade vår bild från VM 2019, nu har vid en ny bild som vi kan säga att ”det här visar vår kärlek, vår öppenhet”, att man ska får vara den man vill vara.


Magdalena Eriksson och Pernille Harder under VM 2019.

Foto: BILDBYRÅN


Blev världskänd efter kyssen

Bilden Eriksson åsyftar är den som togs efter Sveriges seger mot Kanada i VM-åttondelen 2019.

Eriksson gick efter matchen ut i publikhavet och kysste flickvännen. En fotograf snappade upp händelsen och bilden fick enorm spridning över hela världen.

– På två dagar hade jag fått över 20 000 nya följare på Instagram. Den där bilden hade blivit viral och spridits över hela världen. Vi tyckte att vi stod lite för oss själva och märkte inte ens att bilden togs, har hon tidigare sagt till SportExpressen.

Hon medgav också att hon från och med den bilden kände sig som en förebild inom gayvärlden.

– Absolut, efter det här med bilden gör jag det, innan gjorde jag det inte på samma sätt. Jag hade förstått att jag och Pernille är välkända, men jag förstod inte hur stor påverkan vi hade förrän efter den där bilden. Och efter allt alla skrev till oss.


TV: Ur arkivet: Eriksson om situationen i Chelsea

Du kanske också gillar