Hem Sport Magnus Eriksson inför Djurgårdens Europakval: ”Inte visa dem respekt”

Magnus Eriksson inför Djurgårdens Europakval: ”Inte visa dem respekt”

förbi admin
0 kommentar

För en vecka sedan vände Djurgården underläge och vann på bortaplan i Kroatien mot Rijeka i kvalet till Conference League. På torsdag spelas returen hemma på Tele2 arena och det är ett Djurgården fyllt av självförtroende som går in i matchen, nu som favoriter.

– Vi kom ut i matchen med en väldigt bra inställning och visade dem ingen respekt. Det kunde jag känna när jag var yngre att man som spelare gjorde i Europamatcher. Det var helt otroligt att så många djurgårdare kom till Kroatien och i morgon tror jag vi kommer få ett magiskt hemmastöd, säger lagkaptenen Magnus Eriksson.

Svenska lags prestationer ute i Europa på herrsidan har det senaste decenniet till största del handlat om Malmö FF. 2014 och 2015 kvalificerade sig klubben till gruppspelet i Champions League två år i rad och trots att man inte gick vidare bjöd man på ett par skrällsegrar längs vägen. Det första året fanns också Magnus Eriksson där.

Hur tycker du dagens Djurgården står sig mot det Malmölaget?

– Jättesvårt att säga. Det var ett grymt lag med flera killar som sedan blev utlandsproffs, Emil Forsberg, Isak Kiese Thelin, Pontus Jansson och Erik Berg samt Markus Rosenberg som precis kommit hem. Jag tycker dock att en likhet som finns är att vi i Djurgården nu vågar spela den fotboll som vi visat upp hemma i Sverige. Vi visar inte motståndarna för stor respekt.

Skulle Djurgården ta sig vidare väntar antingen Sepsi OSK från Rumänien eller Olimpija Ljubljana från Slovenien. Vinner man det dubbelmötet väntar ett sista motstånd i playoff till Conference League. Som nyblivna serieledare i allsvenskan skulle det innebära att man kan få balansera ett Europakval med en allsvensk toppstrid.

Thomas Lagerlöf välkomnar ett tufft spelschema om laget kommer behöva tampas med ett europakval samtidigt som en allsvensk toppstrid.

Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån

– Så är det. Men vi vill vinna så många matcher som möjligt så vi hoppas på ett tufft spelschema, säger Thomas Lagerlöf, tränare i Djurgården.

I helgen besegrade Djurgården Häcken och tog därmed ifrån dem serieledningen i allsvenskan. Då satt flera av spelarna i laget med mest internationell erfarenhet på bänken. Pierre Bengtsson, Magnus Eriksson, Joel Asoro och Marcus Danielsson fick alla nöja sig med inhopp.

Thomas Lagerlöf ville inte säga att det fanns någon direkt tanke i att vila dem för torsdagens match.

– Vi får se hur det blir. Internationell erfarenhet är så klart bra i de här matcherna men det är inte allt. Jag skulle säga att det är ännu viktigare att de spelarna delar med sig av de erfarenheterna med de andra killarna.

Marcus Danielsson var inte klar för spel för Djurgården vid det första mötet med Rijeka och får därför inte spela matchen på torsdag.

Du kanske också gillar