Hem Sport Mållös kvart stoppade Skuru – NVP.se

Mållös kvart stoppade Skuru – NVP.se

förbi admin
0 kommentar

Nya Skuru gjorde en bra insats i premiären mot H65 Höör.
Men efter att tappat farten och målskytet i början på andra halvlek blev det förlust med 24–26 (16–14) mot förväntade topplaget H65.

En hel del var som vanligt när Skuru inledde säsongen rekordtidigt i högsta damhandbollsligan. Annat var det inte.
Alexandra Bjrrenholt hittad en massa lägen åt sig själv och andra i första halvlek, Ellen Voutilainen stoppade motståndarnas stjärna (Isabelle Andersson) och målvakten Josephine Nordstrøm tog de flesta skotten.

Men saknaden efter Elin Hansson på kanten, Vilma Matthijs-Holmberg på linjen och Daniela De Jongs genombrott, spelarna som flyttat, märktes, inte minst i andra halvlek.

De nya spelarna Amelia Lundbäck och Rikke Dahl Nielsen spelade bra i försvar, men fick inte till det tillräckligt framåt.
– De gjorde vad man kan förvänta sig av dem. Det tar lite tid tills de blir inspelade i laget, sade coachen Magnus Oscarsson Söder.

Skuru ledde med 16–14 i paus efter att Alexandra Bjärrenholt dominerat planen, men sedan tog det stopp, både för Bjärrenholt och hela laget. Det tog en kvart innan det 17:e målet kom och då hade H65 gjort tre och vänt matchen – en ledning laget behöll hela vägen.

– Vi fick inte med oss farten och spelade stillastående. Det är sån handboll vi inte vill spela, kommenterade Skurus nya lagkapten Ellen Voutilanen till she.se.

Det var annars en välspelad match med två bra försvar och bra målvaktsspel. Gästernas Josefine Hultberg Dahlgren gjorde flera matchavgörande räddningar, bland annat på en straff från Bjärrenholt i ett avgörande läge. I slutet när Josephine Nordstrøm fått problem med H65:s kantspel kom Ellen Dahlström in och gjorde några riktigt snygga ingripanden.

Nya Skuru höll inte riktigt hela vägen. Endast fem mål från kanten och två från linjen räckte inte mot H65.

Till helgen är det cupmatch på hemmaplan mot Hewlsingborg och på torsdag möter man Skövde borta. Mellan 15 oktober och 24 november är det uppehåll då damlandslaget spelar VM.

Du kanske också gillar