Hem Sport Malmö FF föll hemma mot Kalmar FF – tappar i guldstriden

Malmö FF föll hemma mot Kalmar FF – tappar i guldstriden

förbi admin
0 kommentar

MALMÖ/STOCKHOLM. SM-guldet glider allt längre bort från de regerande svenska mästarna.

Efter en förlust hemma mot Kalmar är det nu tio poäng upp till Häcken som leder allsvenskan.

– Vi kommer inte vinna allsvenskan i år. Det är så klart en stor besvikelse, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Det ville sig inte i offensiven för Malmö FF mot Kalmar FF.

Hemmalaget hade inte centimetrarna på sin sida när Isaac Kiese Thelin nickade mot mål i den 67:e minuten.

Bollen tog i kryssribban och på returen kastade sig Jo Inge Berget fram och fick bollen precis utanför den vänstra stolpen.

Målchanserna rasade inte in för något av lagen på Eleda Stadion. Bortalaget var nära att avgöra i slutskedet när Noah Shamoun kom fri men Ismael Diawara gjorde sig stor och räddade avslutet.

Självmål på tilläggstid

Det kom dock ett avgörande i den tredje tilläggsminuten. Malmös mittback Lasse Nielsen blev syndabock när han stötte ett inlägg i eget mål.

– Det kommer ett inlägg bakom backlinjen som studsar och jag touchar den. Om jag inte touchar den gör han väl mål bakom mig jag ska väl se om jag kan toucha den annorlunda. Men det går snabbt, jag vete fan vad som händer, säger Lasse Nielsen.

En del av Malmös supportrar valde att lämna arenan redan vid målet och ett par minuter senare buades laget ut när slutsignalen förkunnade att Kalmar hade vunnit.

– Det är fucking dåligt. Det är dåligt, det är dåligt, det dåligt. Det finns inte mycket annat att säga. Vi ska aldrig förlora den här matchen, säger Lasse Nielsen.

Det är ineffektivt framåt.

– Ja, det är det när man inte gör mål. Sedan får de ett skitmål. Vad fan… Jag har inte så mycket annat att säga än att det är dåligt.

Tappar i guldstriden

Malmö har nu 34 poäng efter 20 allsvenska omgångar, vilket är tio poäng färre än serieledaren Häcken har.

– Vårt stora fokus är att vinna allsvenskan och det gör vi inte vinna allsvenskan i år. Det är så klart en stor besvikelse, säger Anders Christiansen.

Jo Inge Berget är inne på samma spår.

– Just nu känns det som att det är för många poäng upp. Det är jobbigt. Just nu känns det som att det seglat iväg för mycket, säger norrmannen.

Tränaren Andreas Georgson vill inte svara på frågan ifall guldtåget har gått.

– Den frågan är irrelevant för mig nu. Vi får börja med att titta inåt på vad vi, ledare som spelare, kan göra bättre, säger Georgson.

Lasse Nielsen vet inte om guldchanserna är borta.

– Ingen aning. Vi har gjort det svårt för oss själva, inte bara i den här matchen utan generellt när vi har förlorat poäng, säger dansken.

Du kanske också gillar