Hem Sport Malmö FF klart för Europa League

Malmö FF klart för Europa League

förbi admin
0 kommentar

Ett nytt europaäventyr väntar Malmö FF. På torsdagen vann man med 2–0 borta mot turkiska Sivasspor, vilket räckte till avancemang till Europa League.

Matchen blev odramatisk. Efter 75 mållösa minuter klev Veljko Birmancevic fram och satte kvällens första mål. I slutminuterna skickade Isaac Kiese Thelin in 2–0.

Dubbelmötet slutade alltså totalt 5–1 till Malmö.

– Vi agerar oerhört discplinerat och håller oss till matchplanen. Killarna följer sina roller klockrent. Oerhört imponerande, säger Andreas Georgson som är interimtränare och sportchef.

Miljonregn väntar

Detta är andra året i rad som MFF kvalificerar sig för spel i Europa (Champions League i fjol). Framgången beräknas vara värd omkring 90 miljoner kronor, innan segerpremier (se faktarutan nedan).

– Just nu tänker jag inte så mycket på det. Vi är i den sportsliga bubblan och har tagit oss igenom fyra tuffa kvalomgångar. Men vi vill utmana lagen med större budgetar och det här ger oss chansen att fortsätta satsa. Men just nu ska vi bara njuta av segern, säger Georgson.

Gruppspelet till Europa League lottas fredag 26 augusti. Huvudturneringen startar 8 september.

– Det kommer att bli en kul utmaning. Europaspelet är viktigt för klubbens identitet och känsla. Vi vill vara där ute och mäta oss med de största klubbarna, säger Georgson.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar