Hem Sport Malmö FF sparkar tränaren – DN.SE

Malmö FF sparkar tränaren – DN.SE

förbi admin
0 kommentar

”Under dagen har Malmö FF kommit överens med Milos Milojevic om att säga upp avtalet parterna emellan. Bakgrunden är de sportsliga prestationerna samtidigt som föreningen nu går in i en avgörande del av säsongen med såväl kvalifikation till det europeiska cupspelet som strid om SM-guld. Beslutet att gå skilda vägar är fattat i samförstånd med Milos Milojevic”, skriver Malmö FF på klubbens hemsida.

I väntan på att en ny huvudtränare är på plats tar sportdirektör Daniel Andersson och sportchef Andreas Georgson över ansvaret. Andreas Georgson kommer att leda laget.

39-årige Milos Milojevic tog över MFF i januari 2022. Men utöver ett cupguld i våras har tiden i Skåne varit turbulent.

I allsvenskan har Malmö brottats med skadade spelare och ojämna prestationer och tidigare i veckan åkte laget dessutom överraskande ur Champions League-kvalet mot litauiska Zalgiris. Efter slutsignalen på Eleda stadion buade hemmasupportrarna vilt och från ståplats skanderades: ”Avgå Milos”.

Själv uppgav Milos Milojevic att han hade förståelse för deras frustration, men att det inte var roligt att höra.

Efter beskedet att han får lämna Malmö FF säger han till klubbens hemsida:

– Jag är mycket stolt över att säga att jag varit tränare för Malmö FF. Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias.

Fredagens besked innebär att Zalgiris-matchen blev Milojevic sista som ansvarig tränare för Malmö FF. Han har lett MFF i 16 allsvenska matcher – nio segrar, tre oavgjorda och fyra förluster.

Malmö FF:s nästa match är i Europa League-kvalets tredje omgång mot F91 Diddeleng från Luxemburg den 4 augusti.

Läs mer:

MFF-supportrar efter CL-uttåg: ”Avgå Milos”

MFF:s stjärnvärvning kan bli borta hela säsongen

Du kanske också gillar