Hem Sport Malmö tillbaka på vinnarspåret efter drömmål

Malmö tillbaka på vinnarspåret efter drömmål

förbi admin
0 kommentar

Det blev en plattmatch för Malmö när man föll borta mot Gif Sundsvall i förra omgången. Men de ljusblå studsade tillbaka direkt. MFF gästades av Varberg under lördagen och vann med 3-0. Segerorganisatörer blev bland andra Anders Christiansen och Jo Inge Berget.

Chanserna började efter dryga halvtimmens spel. Anfallsstjärnan Isaac Kiese Thelin kom till ett bra läge och skickade i väg ett avslut – men Varbergs Fredrik Andersson räddade.

Några minuter senare kom den för säsongen givna skadesmällen för Malmö. Erdal Rakip grinade illa och tvingades kliva av. Han ersattes av Anders Christiansen.

Satte drömmål

Strax före halvtid fick Malmö dock hål på Varberg. Jo Inge Berget kom in med fart i straffområdet och föll efter en duell med en Varbergback. Domaren dömde straff till Malmö – och den satte Berget själv till 1-0.

Efter timmens spel visade inbytte Anders Christiansen sin betydelse för sitt Malmö. Han fick en läcker passning av 1-0-skytten Berget och avancerade centralt för att sedan avlossa ett tungt distansskott som letade sig in i det vänstra krysset.

Målskyttet rundades sedan av i den 87:e minuten. Veljko Birmancevic, framspelad av Eric Larsson, satte matchens sista mål.

– Jag tycker att det är en jämn match faktiskt, tycker vi har tre-fyra superchanser. , säger Oliver Alfonsi till discovery+. 

Malmö ställs mot IFK Norrköping i nästa omgång. Varberg gästas av Helsingborg.

Du kanske också gillar