Hem Sport Malmö vände och vann – tredje raka hemmaförlusten för Färjestad

Malmö vände och vann – tredje raka hemmaförlusten för Färjestad

förbi admin
0 kommentar

Fredrik Händemark och Remi Elie i kamp om pucken.

Foto: FREDRIK KARLSSON

Malmö stod för ett riktigt trendbrott när Färjestad inte lyckades förvalta sina lägen. Gästerna vände och vann, och Färjestad har nu endast en trepoängare de senaste sex SHL-matcherna.

Matchen slutade 1-4.

Malmö öppnade piggt och spelade tufft och bra i Färjestads zon. Matt Tomkins stod emot när gästerna testade med det mesta framför FBK-kassen.

Men det var Färjestad som tog ledningen genom lagkapten Linus Johansson. Målet kom efter drygt åtta minuters spel.

Gästerna fortsatte att trycka på framåt efter målet, och hade flera puckar som låg oroväckande fria framför Tomkins. Färjestad hade riktigt svårt med sitt passningsspel, det var inte många passningar i följd som satt där de skulle. Sista minuten av perioden vaknade Färjestad till och hade flera bra chanser, men det var Malmös period även om det stod 1-0 på jumbotronen.

Inför den andra perioden hölls en tyst minut i arenan för att hedra Börje Salming. Tidigare under kvällen kom beskedet att han avlidit i sviterna av ALS.

En tyst minut hölls för att hedra Börje Salmings minne.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Tidig kvittering

Det var bättre fart på båda lagen i början av andra perioden. Malmö fick ingen utdelning alls i den första perioden, men efter bara några minuters spel av mittenakten kom kvitteringen genom Carl Söderberg.

Färjestad hade några ordentliga chanser, men Daniel Marmenlind i Malmökassen storspelade. Redan nu kan vi konstatera att den trippelräddning han stod för i mittenakten kommer att bli veckans räddning hos SHL nästa vecka.

Malmö fick chansen i powerplay i slutet av andra, när Max Lindroth blev utvisad med drygt 2,5 minut kvar till pausvila. Något mål kom inte, och det stod märkligt nog 1-1 inför den tredje perioden.

Malmös vändning

Det böljade fram och tillbaka när båda lagen ville få in den där 2-1-pucken, och det var Malmös Marcus Sylvegård som satte den drygt åtta minuter in i tredje perioden.

Gästerna fick chansen att utöka ledningen i powerplay, men Färjestad höll emot.

Färjestad försökte lyfta spelet för att få in en kvittering, men Malmö bjöd inte på mycket och kunde istället gå ifrån till 3-1. Målskytt var Adam Ollas Mattsson.

Matt Tomkins plockades i slutminuterna när Färjestad fick spela powerplay. Istället kom 1-4 kort efter att Malmö blivit fulltaligt.

Färjestad är poänglöst efter novemberbreaket, detta efter två raka hemmaförluster (Brynäs och Malmö). Man har endast en trepoängare de senaste sex SHL-matcherna.

Närmast väntar en ny hemmamatch på lördag kväll, då står Örebro för motståndet.

Texten uppdateras.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar