Hem Sport Manchester United vill stämma Cristiano Ronaldo

Manchester United vill stämma Cristiano Ronaldo

förbi admin
0 kommentar

Det mesta tyder på att Cristiano Ronaldo, 37, har spelat sin sista match i Manchester United.

Enligt The Guardian ska klubben ha anlitat advokater för att stämma portugisen för kontraktsbrott – och därigenom bryta samarbetet med stjärnan.

Det var i söndags som de första delarna från Cristiano Ronaldos omtalade intervju med Piers Morgan och The Sun publicerades.

En intervju där spelaren gått till öppen attack mot allt från klubbledning och tränare till lagkamrater och struktur i Manchester United – efter en höst där anfallaren varit in och ut ur Unitedstartelvan samt dessutom avstängd från A-laget en kortare period på grund av disciplinära skäl.

”Påbörjat lämpliga åtgärder”

Tidigare i veckan gick Manchester United ut med ett officiellt uttalande där de klargjorde att de ville ha all fakta på bordet innan de vidtog några åtgärder.

Nu när hela intervjun har sänts så har de fått faktan i fråga – och börjat vidta åtgärder.

”Manchester United har denna morgon påbörjat lämpliga åtgärder som svar på Cristiano Ronaldos senaste mediaintervju. Vi kommer inte att kommentera ytterligare till processen nått sitt slut”, skriver klubben på sin webbplats på fredagen.

Mycket talar för att Ronaldo gjort sin sista match i Manchester United.
Mycket talar för att Ronaldo gjort sin sista match i Manchester United.

Inte välkommen tillbaka

Enligt så väl The Guardian som The Times har klubben anlitat advokater i syftet att stämma 37-åringen för kontraktsbrott. Detta i hopp om att kunna få ett snabbt slut på deras, numer helt raserade, relation.

De skriver också att Ronaldo med största sannolikhet aldrig kommer spela för klubben igen. Han ska även ha informerats om att han inte är välkommen tillbaka till klubbens träningsanläggning efter att hans VM-deltagande med Portugal i Qatar.

Ryktades bort redan i somras

Cristiano Ronaldo har ett drygt halvår kvar på sitt kontrakt med Manchester United. Den femfaldige Ballon d’Or-vinnaren ryktades flitigt vara på väg bort redan i somras, men blev trots allt kvar i klubben.

Nu verkar det dock alltså som att han får lämna klubben redan i januari.

Du kanske också gillar