Hem Sport Många nya pers under första dagen av U18EM

Många nya pers under första dagen av U18EM

förbi admin
0 kommentar
Redan under de första kvaltävlingarna har den svenska truppen visat att de har toppat formen inför det första internationella mästerskapet.


EM för U18 är i full gång i Jerusalem och många ur den stora svenska truppen har fått beträda arenan redan under första dagen. Under måndagen var det endast kval, men redan nu har vi fått se en hel rad fina resultat och flera personliga rekord från de aktiva.

I sjukampen har Doris Theander visat upp en glimrande form och tagit tre personliga rekord redan under första dagen. I höjd blev det inte ett nytt pers, men hon tangerade det hon redan hade på 1.66, i kula slog hon till med nytt pers på 12.93 och sedan sprang hon till sig ett nytt personligt rekord på 200 meter när hon gick i mål på 25.79. Även Alva Back har börjat sin sjukamp fint med ett nytt personligt rekord på 200 meter, 26.67.

Det blir mycket spännande att följa dem under deras andradag.

Isak Hughes snabbast i sitt heat på 100 m

Det var inte bara sjukamparna som gjorde bättre ifrån sig än någonsin tidigare. Malin Garbell i släggkvalet visade att hon har prickat formen när hon vann sin kvalgrupp på nya personliga rekordet 67.65. Lucas Törnström sprang in på 48.34 på 400 meter vilket var nytt personligt rekord och Joel Enander slog också till med nytt pers på 110 meter häck när han sprang in på 14 sekunder blankt.

I längdkvalet fick Filip Olsson till ett kanonhopp och landade på nya personliga rekortdet 7.20.

Isak Hughes fick inget nytt pers, men vann sitt kvalheat på 100 meter på fina tiden 10.44.

Du kan följa tävlingarna på SVT Play med start 16.00 på tävlingsdagarna. 

Om du vill veta mer om tävlingen kan du läsa fullständiga resultatlistor från dagen och startlistor inför kommande dagar här.

Vill du veta mer om de svenska aktiva kan du göra det på Friidrottsstatistik.se.

/Anna-Lena Pettersson

Du kanske också gillar