Hem Sport Marco Pasotto om Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan

Marco Pasotto om Zlatan Ibrahimovics framtid i Milan

förbi admin
0 kommentar

Det spekuleras i att Zlatan Ibrahimovics tid i Milan inte är slut på långa vägar. 

När svensken, vars ikonstatus i den rödsvarta delen i Milano inte går att överdriva, med största sannolikhet avslutar spelarkarriären nästa år kan han komma att ta en annan roll i klubben. 

Under sommaren kom den italienska transferjournalisten Nicolo Schira med uppgifter som talar för att banden till Milan blir starkare och tiden i klubben längre. 

”Indikerar att han kommer stanna länge” 

Enligt Schira är Zlatans söner – Maximilian, 16, och Vincent, 14, – klara för Milans akademilag. 

Något som bör innebära att mamma Helena Seger och barnen lämnar Stockholm och flyttar ner till Milano permanent. 

– Faktumet att han tar hela familjen till Milano – något ”Ibra” inte har gjort tidigare – indikerar verkligen att han kommer stanna i här länge, säger Gazzetta dello Sports Milan-journalist Marco Pasotto. 

Vad tror du att vi kan förvänta oss av sönernas framtid? 

– Självklart beror det på killarna själva. Milan är en stor klubb med en akademi som är väl omhändertagen. Om de är tillräckligt bra kommer de säkerligen att göra karriär, men det är inget som kommer hända bara för att de heter Ibrahimovic. 

Listar tre alternativ 

Pasotto, som har följt Milan på nära håll ända sedan Zlatans första tid i klubb, tror att svenskens tid i Milan kan bli långvarig. Han listar tre alternativ på en ny roll i klubben. 

Del av Stefano Piolis tränarstab. 

Ambassadör – likt den roll hedersordförande Franco Baresi har.

Någon form av klubbchef. 

Han fastnar vid det sistnämnda. 

– Jag kan se honom som en typ av klubbchef. I den rollen får han vara länken mellan omklädningsrummet, laget och klubben. Enligt mig skulle ”Ibra”, med den erfarenhet, personlighet och respekt han besitter, vara perfekt för den typen av roll. Han är väldigt uppskattad och hela klubben – spelare, tränare, supportar – vet vilken betydelse han hade för den första Scudetton på elva år. 

Samtidigt poängterar Pasotto hur oviss Zlatans framtid är. 

– Jag tror att han inte ens vet själv vad han kommer göra nästa säsong. 

Väntas vara spelklar i januari 

Fokus först och främst ligger på den nuvarande säsongen. Efter knäoperationen som svensken genomgick efter Scudetton förväntas han vara borta från spel fram till januari. 

Medan laget laddade upp med försäsongsmatcher mot lag som Marseille och Köln skötte Zlatan rehabträningen på egen hand. Först nu väntas Zlatan ansluta till övriga truppen på Milanello. 

– Någon gång vid månadsskiftet kommer han tillbaka till jobbet permanent. Där börjar vägen tillbaka på allvar. Dessförinnan tränade han en del på Sardinien och vid Gardasjön, säger Pasotto. 

Zlatans oväntade drag under kaosartade firandet

Zlatans oväntade drag under kaosartade firandet

Du kanske också gillar