Hem Sport Marcus Danielson slutar i herrlandslaget i fotboll

Marcus Danielson slutar i herrlandslaget i fotboll

förbi admin
0 kommentar

I fjolårets EM var Marcus Danielson en viktig del i det svenska landslag som gick till åttondelsfinal. Väl där förlorade Sverige mot Ukraina, i en match där Danielson blev utvisad.

Nu meddelar försvararen att landslagskarriären är över.

– Att dra på sig den blågula tröjan och spela för Sverige har varit fantastiskt. Jag har känt en enorm stolthet och är tacksam att ha fått spela mästerskap och stora matcher med landslaget – det har varit en dröm och något jag alltid kommer att bära med mig, säger han i ett uttalande.

Han spelade även mot Polen i den avgörande playoff-matchen inför vinterns VM, en match som Sverige förlorade. Det blev hans sista framträdande i den blågula tröjan.

Danielson har sedan 2020 tillhört den kinesiska klubben Dalian, något som under det senaste året har försvårat landslagsspel.

Bland annat tvingades han stå över de avslutande gruppspelsmatcherna i VM-kvalet på grund av de hårda kinesiska karantänsreglerna.

– Det har alltid känts väldigt kul att komma till samlingarna, vi har haft en grym stämning och sammanhållning i truppen. Jag vill rikta ett stort tack till alla i och runtomkring laget, säger Marcus Danielson i uttalandet och fortsätter:

– Samtidigt har det tagit extremt mycket kraft att under de senaste åren tas sig in och ut från Kina under pågående pandemi. Jag har fått slita hårt för att komma i form till samlingarna och känner att jag inte har kraften att satsa vidare på det sättet mot EM 2024, vilket hade varit det naturliga målet.

Sammanlagt gjorde Danielson 3 mål på 18 matcher i blågult.

– Ett tråkigt besked, men självklart respekterar jag Mackans beslut. Jag vill tacka honom för hans värdefulla bidrag till landslaget under den tid han har varit med, och önska stort lycka till i framtiden, säger förbundskapten Janne Andersson i uttalandet.

Du kanske också gillar