Hem Sport Mardröm för Ferrari i Baku

Mardröm för Ferrari i Baku

förbi admin
0 kommentar

Efter missen i Monaco satsade Ferrari allt. Men efter 20 varv hade båda bilarna brutit F1-loppet i Baku.

Det är en mardröm för teamet som tappar 80 poäng i kampen om VM-titeln.

– Än en gång gör det så fruktansvärt ont för mig personligen, säger Charles Leclerc.

Ferrari hade en möjlighet att utmana Red Bull i Baku, Charles Leclerc hade pole position och Carlos Sainz startade från ruta fyra. Det var ett bra utgångsläge – men utvecklades till en mardröm.

Redan på det tionde varvet tvingades Carlos Sainz parkera sedan hans bil fått problem med hydrauliken. Därefter försökte Charles Leclerc hålla ställningarna mot Red Bull och han hade också ledningen i loppet.

Då havererade motorn.

Charles Leclerc tvingades bryta på det 20:e varvet och nollade i Baku.

– Vi måste se exakt vad det är som har hänt så att det inte händer igen, säger Charles Leclerc till motorsporttotal.

– Jag hittar verkligen inte de riktiga orden för att beskriva mina känslor just nu, men jag är väldigt, väldigt besviken.

Ferraris båda bilar bröt i Baku

På de tre senaste racen har han tagit tre pole position, men bara 12 poäng. Det räcker inte för en förare som vill vara med och slåss om en VM-titel.

– Vi var väldigt snabba och under den första delen av säsongen hade vi inga problem alls, men det verkar som om vi har fått större problem nu, även om vi inte har gjort några större förändringar. Har vi gjort någonting har vi bara förbättrat saker, säger Leclerc.

– Det är svårt att säga vad detta beror på, vi måste analysera detta och jag har inte heller någon tydlig bild av vad som hände i dag.

Vid sidan av de två bilarna från Ferrari bröt också en av bilarna från Alfa Romeo och en av bilarna från Haas, de kör också med motorer från Ferrari.

Verstappen utökar ledningen i VM

I och med att Ferraris båda förare bröt kunde Red Bulls Max Verstappen enkelt köra in ytterligare en seger, före sin kollega Sergio Perez. Därmed utökade den regerande mästaren sin ledning i VM, han har nu 150 poäng, 21 poäng före kollegan Sergio Perez och 34 före Leclerc.

– Var det ett bra race eller ett bra race? Det var fantastiskt för teamet, säger Max Verstappen efter racet.

George Russell, Mercedes, slutade trea och hans kollega Lewis Hamilton slutade fyra, medan Pierre Gasly, AlphaTauri var femma och Sebastian Vettel, Aston Martin slutade sexa.

F1-bloggen: Måste göra något innan det inträffar en katastrof

Du kanske också gillar