Hem Sport Marit Björgen släpper ny bok om hur hon tränat

Marit Björgen släpper ny bok om hur hon tränat

förbi admin
0 kommentar

I dagarna släpps boken ”Marits metod” i Norge. I boken berättar Marit Björgen om hur hon tagit hjälp av mental träning och balett för att bli världens bästa skidåkare och tidernas främsta vinterolympier. 

Under onsdagen lanserades boken på ett event i Oslo. Moderator var komikern Nils Ingar Aadne, som själv har satsat på långdistanslöpning och skidåkning på heltid tidigare, och han kunde inte låta bli att undra vad som händer om boken översätts och hamnar i händerna på utländska skidåkare.

– Det blir livsfarligt om Frida Karlsson läser den här boken. Hon har en del att lära sig här. Det är jag kluven till, säger Aadne.

Marit Björgen: ”Har massa att lära sig”

Själv hoppas Marit Björgen att boken ska översättas och ges ut i fler länder än Norge. 

– Kanske kan jag komma med något tips och råd. Hon är en ung åkare och har en massa att lära sig. Jag hoppas hon kan komma med ett par synpunkter, säger Björgen själv om att dela med sig av sin erfarenhet till längdåkare runtom i världen. 

Själv tycker Björgen att det är bra att idrottare som avslutat sin karriär kan dela med sig av sina tips och tricks till utövare som fortfarande är mitt uppe i sina aktiva karriärer. 

– Charlotte Kalla var i Norge och tränade med oss när vi var aktiva. Efter den resan åkte hon och tränade tio procent mer. 

Frida Karlsson om nya livet i Östersund: ”Lever inte lyxliv”

Frida Karlsson om nya livet i Östersund: ”Lever inte lyxliv”

Du kanske också gillar