Hem Sport Mathieu van der Poel knuffade flickor – döms till böter

Mathieu van der Poel knuffade flickor – döms till böter

förbi admin
0 kommentar

Den nederländske cykelstjärnan Mathieu van der Poel har erkänt sig skyldig till misshandel och döms till böter på 1 500 australiska dollar, motsvarande runt 11 000 kronor, uppger en talesperson för en domstol i Sutherland, ett par mil söder om Sydney.

van der Poel skulle ha inställt sig vid rätten på tisdagen, men gav sitt erkännande redan dagen före, och ska redan ha lämnat landet.

– Jag är övertygad om att han bara vill härifrån efter det här, sade van der Poels advokat Michael Rowe på tisdagen, enligt AFP.

Mathieu van der Poel var en av favoriterna till segern inför söndagens linjelopp i VM, men tog sig inte i mål. Med tanke på förberedelserna var det inte helt oväntat.

Under lördagskvällen hamnade nederländaren enligt polis i bråk med två flickor, 13 respektive 14 år gamla, på sitt hotell i Sydney. Flickorna ska ha stört honom genom att återkommande knacka på hans hotelldörr.

Det hela slutade med att van der Poel ska ha knuffat flickorna så att den ena ramlade omkull medan den andra föll in i en vägg.

Han greps av polis och släpptes först morgonen därpå. Senare på söndagen kom han trots allt till start i linjeloppet i VM, men bröt sedan tidigt.

Försvarsadvokaten Michael Rowe planerar att överklaga domen, där van der Poel ålagts att betala 1 000 australiska dollar för den ena åtalspunkten, 500 för det andra.

– Det är ett tråkigt domslut eftersom jag tror att han helt säkert blev väldigt frustrerad av att några tonåringar knackade på hans dörr så att han inte kunde somna. Han har gått ut för att prata med dem, de har knackat på hans dörr upprepade gånger. Det är en väldigt rimlig förklaring till vad som ska ha hänt, så det är en stor besvikelse att han har blivit dömd, sade Rowe enligt nederländska NOS.

, men avbröt senare loppet.

Du kanske också gillar