Hem Sport Matt Fitzpatrick vann US Open

Matt Fitzpatrick vann US Open

förbi admin
0 kommentar

Matt Fitzpatrick, 27, hade aldrig tidigare vunnit på PGA-touren – fram tills i natt.

För efter stort drama med många vändningar i toppen av leaderboarden lyckades engelsmannen till sist vinna majortävlingen US Open. Han vann med ett slag före Will Zalatoris och Scottie Scheffler som delade på andraplatsen.

Segern höll dock på att glida honom ur händerna. På sista hålet, när han ledde med ett slag, drog han utslaget till vänster och landade i en bunker. Men han räddade upp det med ett imponerande slag upp på green och kunde därefter tvåputta hem segern.

– Bunkerslaget var förmodligen det bästa slaget jag slagit i hela mitt liv, säger Fitzpatrick efter tävlingen.

Största prischecken någonsin

Förutom att Fitzpatrick nu kan titulera sig majorsegrare, inkasserar han också den största prischecken i en major någonsin. Engelsmannen får runt 35 miljoner för segern i Boston.

– Känslan är helt overklig. Det är så klyschigt men det är något man drömmer om som liten. Jag kan pensionera mig som en lycklig man i morgon.

Svenskarna tappade

För svensk del såg det ljust ut i början av veckan. David Lingmerth, 34, som var med i toppen av tävlingen till en början hade en tuff sista dag.

34-åringen gick på 77 slag under sista rundan och rasade ner på en delad 49:e plats. Sebastian Söderberg avslutade sista dagen två slag över par och slutade delad 53:a.

Du kanske också gillar