Hem Sport Mattias Falck och Kristian Karlsson till EM-semifinal – får möta Anton Källberg och Jon Persson

Mattias Falck och Kristian Karlsson till EM-semifinal – får möta Anton Källberg och Jon Persson

förbi admin
0 kommentar

Falck och Karlsson skrällde rejält när de vann VM-guld i Houston i december efter att ha slagit ut två kinesiska par. I EM har det strävsamma paret tagit två EM-silver och två EM-brons, men de väntar ännu på den riktiga fullträffen.

Så här långt har duon övertygat under EM-veckan i München.

På onsdagen vann de först åttondelsfinalen mot danskarna Tobias Rasmussen/Martin Buch Andersen med 3–1 i set. I kvartsfinalen släppte de sedan inte något set mot belgiska duon Florent Lambiet och Martin Allegro.

– Vi har för många brons och ett par silver, nu vill vi ha guld, säger Kristian Karlsson till SVT.

Eftersom inga bronsmatcher spelas i EM är en medalj redan säkrad. Och i semifinalen blir det en helsvensk affär.

Anton Källberg och Jon Persson har haft en betydligt snårigare väg till semifinal och säkrad medalj. I den första slutspelsomgången räddade duon tre matchbollar mot franska paret Simon Gauzy/Emmanuel Lebesson.

Jon Persson och Anton Källberg segerjublar.

Foto: Per Hällström/TT

Även åttondelsfinalen mot Cedric Nuytinck, Belgien och Jakub Dyjas, Polen, gick till fem set. Precis som kvartsfinalen mot Samuel Kulczycki/Maciej Kubik, Polen. Persson/Källberg vann det avgörande setet med 11–8.

– Vi har ett bra go i snacket med varandra. Vi har haft 2–2 i set tidigare och vunnit båda, så det kändes bra inför femte setet, säger Jon Persson till SVT.

– Det känns väldigt skönt, men vi är inte nöjda än, fortsätter han med sikte på semifinalen.

Senare under onsdagen spelar också Linda Bergström och Christina Källberg kvartsfinal mot ett par från Luxemburg. I kväll inleds sedan herrarnas slutspel i singel.

Du kanske också gillar