Hem Sport McAvoy målskytt, Ullmark tät när Bruins vann igen

McAvoy målskytt, Ullmark tät när Bruins vann igen

förbi admin
0 kommentar

Linus Ullmark blev under natten mot fredagen, svensk tid, den förste målvakten i NHL den här säsongen att noteras för tio segrar när Boston Bruins besegrade Calgary Flames med 3-1. Svensken och hans Bruins går från klarhet till klarhet och i med backen Charlie McAvoys återkomst är lagets kärna intakt igen. Ett av ligans bästa lag har därmed kanske ännu bättre dagar framför sig.

Brad Marchand gjorde mål i sin återkomst efter skada. David Pastrnak likaså. Och när Boston Bruins tog emot Calgary Flames under torsdagkvällen, lokal tid, gjorde backen Charlie McAvoy comeback. Och visst, med 93 sekunder kvar av mittperioden tryckte backen in 2-1 för hemmalaget med ett välplacerat dragskott.

– Jag började med att få in pucken djupt. Vi gjorde ett bra jobb och “Pav” stsod för en bra passning. Jag försökte bara hålla det enkelt, sa backen som också berättade att det var lite pirrigt inför matchen:

– Det kändes riktigt bra. Det var mycket nerver. Det är skönt att komma tillbaka. Det var första gången jag kom tillbaka på det här sättet, utan att ha en försäsong till förberedelser. Det var absolut lite nervöst, men på ett bra sätt. Jag ville bara spela enkelt.

Och frågan lät inte vänta på sig: vad är det som gör att de skadade spelare som återvänder till Bruins dels gör det snabbare än väntat och dessutom gör mål i återkomsten?

Video: BOS-CGY: McAvoy gör 2-1 i andra perioden

– Kärlek och omsorg, log McAvoy. Vi kommer in med självförtroende. Vi har en bra grupp sjukgymnaster som gör ett enastående jobb. Vi kom alla tillbaka tidigare än förväntat, mycket tidigare. Det är hårt jobb från både dem och oss. Många dagar låter de inte dig vila utan de pushar på.

Tränaren Jim Montgomery var nöjd med McAvoys återkomst.

– Det var härligt att se, sade Montgomery. Det är mycket roligare att träna honom än att träna mot honom. Hans skridskoåkning, hans sätt att läsa spelet och hur han höll spelet vid liv i offensiv zon imponerade.

McAvoys 2-1-mål följdes i slutakten upp av David Pastrnaks 3-1 i tom bur vilket säkrade lagets tolfte seger för säsongen (12-2-0). Och även om offensiven gjorde sitt, var det en annan spelare som såg till att segern aldrig var hotad. I mål stoppade Linus Ullmark 31 av 32 skott. Svenskens formidabla insats stack ut, inte minst när Bruins dödade samtliga sex utvisningar man drog på sig.

– Jag är bortskämd. Jag är lugn när pucken är i vår zon för jag har ett stort förtroende för vårt numerära underläge, för vårt försvar och för Linus Ullmark. Han har varit så lugn och förberedd. När man ser hur självsäker han är får man också självförtroende, berömde tränaren Jim Montgomery efteråt.

Svensken blev därmed förste målvakt att nå tio segrar i NHL den här säsongen. Han bärgade även sin 36:e seger på 50 starter för Bruins. Endast en målvakt (Ross Brooks, 37, 1972-1975) har noterats för fler segrar på sina 50 första starter för laget.

Själv tog Ullmark allt med sitt sedvanliga lugn.

– Det är trevligt att få beröm. Men det är inte en enmanshow där ute. Jag sa precis till killarna att alla gör sitt. Nu har vi “Chucky” (Charlie McAvoy) tillbaka, “Cliffy” (Connor Clifton) spelar otrolig hockey. Vi tar inget för givet, vi checkar och backcheckar. Det är det man måste göra. Man måste göra jobbet varje kväll, det finns inga lätta matcher, sa han med en liten axelryckning.

 

[Följ oss på Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]

 

Montgomery menade att Calgary var det mest fysiska lag Bruins mött den här säsongen och han var nöjd med hur hans spelare svarade upp på det spelet. Det är väldigt få saker som tycks bekomma Boston, vad de än har framför sig finns det en lösning.

– Om vi håller oss till vår matchplan och gör det vi ska göra vet vi att vi är ett tillräckligt bra lag för att antingen hålla motståndarna borta eller jaga och få några mål. Vi spelar ett tajt spel. Det spelar ingen roll vad uppgiften framför oss är. Vi vet vad vi ska göra i alla situationer, sa Ullmark.

I och med segern är Bruins (24 poäng) nu sju poäng före en trio lag i Atlantic Division (Detroit, Florida, Toronto).

Den heta säsongsinledningen födde frågan bland den samlade mediekåren. Är detta det roligaste Linus Ullmark haft i sin NHL-karriär?

– Jag vet inte vad som väntar om tio år, fem år, nästa vecka. Jag försöker bara att leva i nuet, vara ödmjuk och ta ett steg i taget utan att ta något för givet, avslutade svensken.

Du kanske också gillar