Hem Sport McLaughlin slog sitt eget världsrekord

McLaughlin slog sitt eget världsrekord

förbi admin
0 kommentar

McLaughlin putsade rekordet från OS i Tokyo i fjol med fem hundradelar, det nya rekordet är 51,41. Mästerskapen fungerar också som kval till VM, som hålls på samma arena i Eugene senare i sommar.

– Varje gång jag kommer hit känner jag bara att något fantastisk kommer att hända, säger McLaughlin efter loppet enligt Reuters.

Hon satte även ett världsrekord på samma arena, Hayward Field, för ett år sedan då det också var nationella mästerskap inför OS.

Kan inte jämföra med första gången

– Jag kan inte jämföra med första gången du gör det, bara att det var så vördnadsfullt att passera mållinjen, säger McLaughlin som håller sig till vegetarisk mat.

– Men nu ska jag fira med att äta riktig mat, kanske en cheeseburgare eller pannkaka, säger hon leende.

Tvåa i loppet var Britton Wilson som hade 53,92 – 1,67 sekunder efter McLauglin.

Landsmaninnan Dalilah Muhammad stod över loppet på grund av en lättare skada. Vid förra VM, 2019 i Doha i Qatar, vann Muhammad före McLaughlin på andraplats. Som regerande världsmästare har Muhammad ett wildcard till VM om tre veckor.

Muhammad satte två världsrekord i grenen (52,20 och 52,16) innan McLaughlin tog över 27 juni förra året och har sedan dess noterats för tre världsrekord: 51,90, 51,46 och 51,41.

Friidrotts-VM var planerat att hållas i fjol men flyttades fram eftersom senaste sommar-OS sköts upp ett år på grund av pandemin.

Du kanske också gillar