Hem Sport Melwin Lycke Holm övertygande svensk mästare efter nytt personbästa

Melwin Lycke Holm övertygande svensk mästare efter nytt personbästa

förbi admin
0 kommentar
Det blev en klar seger för Kils Melwin Lycke Holm i herrarnas höjdfinal. Och han passade på att slå nytt pers när han ändå höll på.


Inför herrarnas höjdfinal var det Kils AIK:s Melwin Lycke Holm som stack ut med sitt årsbästa på 2.16. Bakom honom fanns däremot ett flertal hoppare med årsbästan på mellan 2.00 och 2.10. Det fanns alltså förhoppningar om en jämn höjdtävling.

Och precis så jämnt blev det.

Som väntat blev det Melwin Lycke Holm som tog hem guldet efter en mycket övertygande hoppning rakt igenom hela tävlingen. När alla andra hade rivit ut sig hade han fortfarande inte rivit en enda gång.

– Jag tänkte inte så mycket på det, jag bara körde och plötsligt hade jag vunnit, säger en nöjd Melwin Lycke Holm efter tävlingen.

Till slut blev det inte mindre än tre man som delar på silvermedaljen, nämligen Simon Wiklund från Mölndals AIK, Emil Uhlin från Falu IK och Oliver Ericsson-Sotterman från Upsala IF. De klarade alla 2.06 i första försöket. Sedan blev 2.09 för högt och alla tre rev ut sig.

Tre silvermedaljörer och en guldmedaljör. Foto: Deca Text&Bild

Melwin Lycke Holm var som sagt felfri upp över 2.09 och han nöjde sig inte där. Han blev också felfri över 2.14 och la sedan upp ribban på nya personliga rekordhöjden 2.18.

Och det var en sådan där kväll när allt stämde och visst klarade han 2.18 i tredje försöket, så det blev både guld och pers. Det här med att vinna SM-guld är inget nytt för Melwin, trots att snart bara fyller 18 år. Redan för två år sedan vann han SM-guld på seniornnivå utomhus första gången.

– SM-guldet smäller högst, absolut. Nu var det ju två år sedan jag slog pers sist så det slår också högt, men guldet slår absolut högst. 

Följ tävlingarna på SVT eller via resultatsidan.

Vill du veta mer om de aktiva kan du gå in på Friidrottsstatistik.se.

/Anna-Lena Pettersson

 

Du kanske också gillar