Hem Sport MFF-återkomst utesluten för Ahmedhodzic: “Kommer inte att hända”

MFF-återkomst utesluten för Ahmedhodzic: “Kommer inte att hända”

förbi admin
0 kommentar

Med två omgångar kvar att spela har Bordeaux fyra poäng upp till kvalplats och riskerar därmed att åka ur Ligue 1. Anel Ahmedhodzic är utlånad från Malmö FF till Bordeaux, med en köpoption inskriven i avtalet som aktiveras efter säsongen – förutsatt att klubben håller sig kvar i högstaligan.

Skulle degraderingen bli ett faktum kommer Ahmedhodzic därför att bli en MFF-spelare igen, i alla fall teoretiskt. För i praktiken lär han inte dra på sig den himmelsblå tröjan inom kort trots att kontraktet med MFF sträcker sig till slutet av 2024.

Det berättar agenten Markus Rosenberg för Expressen.

– Nej, det kommer inte att hända. Han har visat att han håller på en nivå som är högre än allsvenskan. Trots att Bordeaux ligger sist har Anel gjort det bra och många klubbar har sett att han kan prestera på den här nivån. Om Bordeaux åker ur kommer han gå vidare till någon annan klubb, säger Rosenberg till tidningen, och förklarar var intresse kommer ifrån:

– Från de största ligorna i Europa. Det är större intresse nu än i vintras.

Markus Rosenberg berättar vidare att samtliga berörda parter är inställda på att Anel Ahmedhodzic ska säljas i sommar ifall Bordeaux åker ur höstaligan.

– De låg illa till när Anel kom dit. Förhoppningen har hela tiden varit att hålla laget kvar men om det misslyckas är det så klart bra att han inte är bunden till att följa med ner, det är han alldeles för bra för, säger Rosenberg till Expressen.

För Sydsvenskan bekräftar MFF-sportchefen Andreas Georgson att 23-åringen sannolikt kommer att “fortsätta sin resa utomlands”.

Anel Ahmedhodzic har spelat 13 matcher i Bordeaux-tröjan sedan flytten i januari. På lördag ställs krisklubben mot Lorient, med tidigare MFF-spelaren Bonke Innocent i laget.

Du kanske också gillar