Hem Sport MFF i övergångsbråk – Mitrovics klubb hotar med anmälan: “Besvikna på Malmö”

MFF i övergångsbråk – Mitrovics klubb hotar med anmälan: “Besvikna på Malmö”

förbi admin
0 kommentar

Nyligen uppgav Aftonbladet att Malmö FF är på väg att värva Stefan Mitrovic från Radnicki Nis. Tidningen skrev då att den serbiske U21-landslagsmannen är muntligt överens med MFF och att slutförhandlingar mellan klubbarna om den offensive mittfältaren pågår.

Därefter har Mitrovics pappa, enligt sajten Sportjuga, bekräftat på sin Facebook-sida att 19-åringen kommer flytta till MFF. Pappan hävdar att Malmö aktiverat en utköpsklausul i spelarens avtal och att “allt är överenskommet”.

“Alla meningsskiljaktigheter kommer Fifa, Uefa och de berörda förbunden att lösa”, skriver pappan.

Och ja, meningsskiljaktigheter tycks det finnas. Den serbiska sajten Mozzart Sport rapporterar nu om att MFF stött på patrull i sin jakt på Mitrovic. Radnicki anser nämligen att Malmö brutit mot fotbollens regelverk rörande spelaren och därför har man fattat beslut om att ta saken vidare till de internationella organisationerna Fifa och Uefa.

Den serbiska klubben hävdar att MFF tagit kontakt med Mitrovic utan tillåtelse, trots att spelarens kontrakt löper fram till nästa sommar. Det är först när en spelare har mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt som den har rätt att prata fritt med andra klubbar.

– Vi är besvikna över agerandet från folket i Malmö, som utan tvekan är en stor klubb. Utan vår vetskap och tillåtelse förhandlade de med Mitrovic. Vi kommer helt säkert att anmäla dem till Fifa och Uefa eftersom de har brutit mot flera regler. De vände sig inte till oss officiellt, säger Radnickis president Dragan Markovic enligt Mozzart Sport.

Enligt sajten ligger Mitrovics utköpsklausul på allt som är över 500 000 euro (drygt fem miljoner svenska kronor), vilket gör att man som köpande klubb ska kunna få loss honom för 500 001 euro, men Radnicki har nyligen på sin hemsida slagit fast att talangen inte är till salu och att han är värd “mycket mer” än just 500 000 euro.

Mozzart Sport skriver att klubben anser att det inte finns någon bindande klausul vad gäller en exakt summa som man måste släppa Mitrovic för och att man hoppas få en miljon euro för honom. Sajten hävdar också att Malmö bara är en av flera klubbar som jagar spelaren.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med MFF:s sportchef Andreas Georgson som i ett sms skriver följande:

“Vi kommenterar inte spelare i andra klubbar men generellt sett kan jag säga att vi är väldigt noga med att följa och verka inom de regelverk som finns på spelarmarknaden. Allt för att respektera klubbar och spelare på samma sätt som vi önskar att andra behandlar oss och våra spelare”.

MFF har i övrigt varit fåordigt rörande sitt påstådda intresse i Mitrovic, men i dagarna bekräftade åtminstone tränaren Milos Milojevic att klubben följt spelaren “i ett eller ett och ett halvt år”.

Du kanske också gillar