Veljko Birmancevic inledde året som MFF:s främsta målskytt när han stänkte in sex mål på fem matcher i svenska cupen. I allsvenskan har vänsteryttern dock varit anonym, undantaget klackmålet mot Elfsborg förra veckan. För i efterföljande match mot AIK blev 24-åringen utbytt i den 55:e minuten.  

Mot IFK Värnamo i går tog Milos Milojevic ut sin stjärna redan halvtid. Birmancevic såg frustrerad ut när han lunkade mot avbytarbänken med huvan uppdragen.  

Är hans form ett problem tycker du?  

– Ja, jag tycker det. Vi har inte många spelare nu exakt i form. Jag tycker inte att han varit bra innan, men hans match har varit på marginalen. Att han gör mål -men om du tar bort målet mot Elfsborg så har han inte varit bra. Vi har snackat med honom och helt klart får han allas vår stöttning, och vi vill stötta honom till att komma igen – då vi vet vilken kvalitet han har. Men han måste också kämpa på. Vi kände att det var tråkigt att se honom under matchen och vi har Søren (Rieks) som jag tycker gjorde 45 bra minuter. 

Milojevic gav Rieks chansen i andra halvlek efter att dansken i sin tur blivit petad ur truppen mot AIK.  

MFF-tränaren fortsätter om Birmancevic:  

– Jag tror inte mycket på snabba lösningar. Jag tror att han måste göra grundjobbet på träning och det är normalt för alla spelare. Du går upp och ner i form men han måste försöka hitta grunderna – och det kommer bli okej. Men i ögonblicket är han inte på den nivån som behöver ha honom.  

Matchen mellan Värnamo och Malmö slutade 0-0.