Hem Sport MFF:s lagläkare: “Milojevic respekterar oss

MFF:s lagläkare: “Milojevic respekterar oss

förbi admin
0 kommentar

För tillfället är det åtta spelare som inte är tillgängliga för Malmö FF på grund av skador. Läget är dock inget som oroar lagläkare Pär Herbertsson.

– Jag tycker inte att vi har så mycket skador, men vi har viktiga spelare som är skadade, säger han till Sydsvenskan.

Herbertsson menar också att spelare har blivit bättre på att känna efter och avbryta om så krävs, då det i många fall inte finns någon mening med att försöka spela vidare. I det spelar också åldern in, där de äldre spelarna tvingas vara än mer försiktiga.

– Det är lättare att bli skadad, sedan när rehabiliteringen inleds vill man vara absolut säker på att spelarna är helt friska innan de går tillbaka. Man chansar inte på något sätt, säger han.

Inför säsongen bytte Malmö FF tränare, till Milos Milojevic som är känd för sina tuffa träningar. Men Herbertsson ser inte något samband mellan tränarbytet och skadesituationen.

– Milos är den mest lyhörde tränare jag haft på väldigt länge. Han gör inget som skulle vara kontroversiellt på något sätt, utan respekterar det medicinska teamet mycket högt till skillnad från Uwe Rösler som jag kom i konflikt med varje dag.

De spelare som saknas för MFF är långtidsskadade Jonas Knudsen, Niklas Moisander, Adi Nalic och David Edvardsson. Utöver dem är Anders Christiansen, Isaac Kiese Thelin, Jo Inge Berget och Veljko Birmancevic borta från spel med mindre skador. Birmancevic och Kiese Thelin förväntas vara tillbaka i helgens match mot Mjällby. Berget väntas bli borta i två-tre veckor, medan förhoppningen för lagkapten Christiansen är att vara tillbaka till cupfinalen mot Hammarby 26 maj.  

Du kanske också gillar