Hem Sport MFF:s vd om massiva tröj-kritiken: “Vi lyssnar in”

MFF:s vd om massiva tröj-kritiken: “Vi lyssnar in”

förbi admin
0 kommentar

Under tisdagen släppte Malmö FF en ny matchtröja, inför den första matchen i årets Europakval. Tröjan är ”en hyllning till kvällarna som tog oss hit”, skriver klubben i samband med presentationen.

– Vi jobbar med alla de tröjor vi har och försöker titta på lite olika alternativ när vi hittar en design. Förutom då att vi såklart är väldigt strikta när det gäller vår hemmatröja, den himmelsblå, med strumpor och shorts till den. Men både andra- och tredjeställ och det finns en grupp som arbetar med ställen och där de här aspekterna finns med och då lite olika utseende och tankar kring dem, säger vd Niclas Carlnén.

Men tröjan möttes av stor kritik från supportrarna. Främst då klubbemblemet inte är himmelsblått, utan går ton i ton med tröjans mörkare färg. Kritik som Carlnén har tagit del av.

– Absolut. Naturligtvis har vi läst det och den feedback vi får av våra supportrar lyssnar vi alltid på och tar med i utvärderingen av vad man tycker om både tröjor som vi säljer och annat som vi gör så ur det perspektivet gör vi som vi alltid gör – lyssnar in helt enkelt.

Hur ser du på kritiken just kring att byta färg på klubbemblemet?

– Vi lyssnar på kritiken som vi får och tar med den i en utvärdering och naturligtvis så finns det med i besluten vi tar framöver.

Kommer det påverka hur ni använder tröjan?

– Nu är det vår tredjetröja så det är den som vi kommer använda när vi behöver den och det är framför allt i Europa och kanske någon enstaka allsvensk match, så vi har de tre tröjorna som vi har nu och det utgår vi ifrån.

Vid gårdagens match hade MFF-klacken banderoller där kritiken mot tröjan framfördes.

“Skändningen är extrem – historielösheten ett problem. Länge leve vårt emblem. Mot det moderna Malmö FF”, var budskapet från supportrarna.

En bild på banderollerna har delats av MFF-supportern och klubbens tidigare spelare Pontus Jansson. Även Jo Inge Berget kan förstå supportrarna.

– Alltså det är en kul tröja. Samtidigt kan man också känna att man vill ha MFF-märket framme i ljuset. Det är väl inte det som skiner starkast på den nya tröjan, så man kan förstå fansen, säger han.

Du kanske också gillar