Hem Sport Mike Smiths tavla avgjorde matchen

Mike Smiths tavla avgjorde matchen

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. Stanley Cup-slutspelets första lilla bomb exploderade i Edmonton sent i natt.

LA Kings vann första ronden mot favorittippade Oilers – efter en grov tavla av målvaktsveteranen Mike Smith i slutet.

– Det jag gjorde kostade oss matchen och jag är besviken på mig själv men man måste gå vidare, säger 40-åringen efter 4-3-smällen.

Tredje perioden i första mötet mellan Oilers och Kings hade pågått i nästan 15 minuter, ställningen var 3-3 och publiken i Rogers Place började bespetsa sig på Stanley Cup-slutspelets första övertidsdrama.

Då klantade Mike Smith till det. Han hade pucken bakom kassen och skulle passa en lagkamrat men slog den rakt i famnen på en Kings-spelare och efter några ögonblicks av tumult kunde Phillip Danault styra in ett skott från backen Sean Durzi.

Sedan stängde gästerna ner matchen och den första lilla skrällen i vårens race var ett faktum.

– Ja, det var förstås olyckligt, suckar Smith när han möter media efteråt.

– Det jag gjorde kostade oss matchen och jag är besviken på mig själv men man måste gå vidare. Slutspelet är långt och bergen och dalarna många. Det avgörande är hur man hanterar motgångarna och jag har redan börjat tänka på nästa match.

Få har gett Kings mycket till chans mot Connor McDavid och de andra Oilers-stjärnorna, men svarade överhuvudtaget för en solid insats i natt och visade att de kommer sälja sig dyrt.

– Framförallt var Jonathan Quick magnifik i kassen. Han har två Stanley Cup-ringar av en anledning, han steppar alltid upp i de stora ögonblicken, säger hjälten Danault.

Alex Edler och Adrian Kempe spelade fram till varsitt mål och bärgade därmed de första svenskpoängen i årets Stanley Cup-slutspel.

Du kanske också gillar