Hem Sport Min karriär stod på spel

Min karriär stod på spel

förbi admin
0 kommentar

Helsingborgs IF föll med 1-0 mot Skövde AIK i sista omgången. Men tack vare bättre målskillnad klarade än bottenkonkurrenten säkrade det rödblå skånegänget nytt superettan-kontrakt ändå.

Efteråt berättar mittbacken Thomas Rogne, 33, att han troligtvis hade lagt skorna på hyllan om HIF åkt ur.  Efter slutsignal föll lagkaptenen i gråt.

– Det har varit väldigt tufft. Fotboll är väldigt roligt. Jag älskar att hålla på med det. Jag älskar livet och vardagen när jag kan spela fotboll med polare, jobba hårt och spela matcher på helgerna inför en så fantastisk publik, säger Rogne till HD.

– Du kämpar för en klubb. För så många. För dig själv, din karriär, din stolthet och din familj. Du offrar hela livet för det här, men så länge du kan vara på plan och köra hundra procent är allt värt det och inga problem. Det är bara en fantastisk känsla.

Han fortsätter:

– Min karriär stod på spel i de sista matcherna. Om vi åkt ur hade det förmodligen inte blivit något mer. Men nu har jag ett år kvar där jag ska sätta mig ner i lugn och ro och hitta ett sätt att vara mycket mer på planen än i år.

Thomas Rogne anslöt till HIF förra sommaren men har dragits med en del skadebekymmer i år. Exempelvis blev det bara 16 matcher i superettan.

Du kanske också gillar