Hem Sport Missen för Richard Jensens klubb – BK Häcken skickade Aberdeen till Conference League – Sport – svenska.yle.fi

Missen för Richard Jensens klubb – BK Häcken skickade Aberdeen till Conference League – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Göteborgsklubben Häcken kommer att spela Europa League-gruppspel i höst. Laget vann den avgörande kvalmatchen mot Richard Jensens Aberdeen. För den skotska klubben väntar spel i Conference League.

Allt var öppet inför returmötet mellan Aberdeen och BK Häcken. Det vinnande laget skulle kliva in i Europa League medan förloraren fick nöja sig med Conference League.

Efter 90 minuter i nordöstra Skottland var det Häcken som fick jubla. Laget vann på bortaplan med 3–1 och fixade alltså spel i Europa League.

– Nu har vi en superhärlig höst framför oss, säger mittfältaren Samuel Gustafson till Expressen.

Precis som i den första matchen gick Häcken upp i en 2–0-ledning. Ibrahim Sadiq gjorde 1–0 i 14:e minuten och satte 2–0 strax före paus.

För en vecka sedan tappade Häcken sin ledning, men den här gången gjorde man inte om samma misstag.

Aberdeen fick in en reducering i början av andra halvlek men Amor Layoini slog in en straff med nio minuter kvar att spela och fastställde slutresultatet 3–1.

– Så skönt att vi lyckas lösa det, speciellt när det varit lite skakigt med tanke på vad som hände mot Aberdeen i förra matchen, säger Gustafson.

Häcken byter arena i gruppspelet

I Aberdeen spelade Richard Jensen hela matchen i backlinjen. Laget skapade tryck mot Häckens mål vid flera tillfälen men Peter Abrahamsson gjorde en stark match mellan stolparna.

– Vi hade chansen men fick inte belöningen. Jag är frustrerad över att vi missade några lägen, säger Aberdeens tränare Barry Robson på klubbens webbplats.

Häckens Europaframgång gör att laget tvingas lämna sin hemmaborg i höst. Arenan på Hisingen håller inte Uefa-klass och därför blir det gruppspel på Ullevi.

– Det stora målet är att gå vidare. Göteborg som fotbollsstad kan se fram emot stora matcher på Ullevi. Nu blir det tryck igen, säger tränaren Per-Mathias Høgmo enligt Fotbollskanalen.

Häckens motståndare i Europa League klarnar under fredagseftermiddagen. Då får även Aberdeen veta vilka lag man ska möta i Conference League. HJK kan bli en av motståndarna.

– Vi jobbade stenhårt förra säsongen för att få chansen till spel i Europa. Vi är lite frustrerade eftersom vi kunde ha gått till Europa League men vi ser fram emot Conference League då turneringen startar senare i september, säger Barry Robson.

Du kanske också gillar