Hem Sport Mjällby AIF och Malmö FF spelade oavgjort i allsvenskan

Mjällby AIF och Malmö FF spelade oavgjort i allsvenskan

förbi admin
0 kommentar

HÄLLEVIK. Malmö FF bröt en trend i dag när man tog poäng trots att man låg under med 1–0 mot Mjällby.

Men poängtappen börjar bli för många nu.

– Nu börjar det rinna ifrån lite. Vi har inte råd med så mycket fler (poängtapp). Det är inte bara ett lag vi jagar utan tre, säger Ola Toivonen efter 1–1.

Målsnåla, svårspelade och hemmastarka Mjällby fortsätter att vara just det i årets allsvenska.

Inget av lagen gör mer än två mål när Mjällby är på planen (undantaget när man själva slog Sirius i våras med 3–0). Det fick Malmö FF bara tugga i sig när man besökte en fullsatt Strandvallen (6 000 åskådare) på söndagen.

Efter att hemmalaget haft två av matchens tre vassaste chanser före paus gav Viktor Gustafson de gulsvarta ledningen med 1–0 i den 58:e minuten sedan Jacob Bergström (första matchen från start efter hjärnskakningen) dribblat(!) sig loss på vänsterkanten och slagit in bollen snett-inåt-bakåt där MFF:s mittback Dennis Hadzikadunic stötte bollen rakt ut för att se Gustafson dyka upp på ”returen” och språngnicka in ledningsmålet.

Bröt en trend

Faktum är, enligt Discoveryplus, att MFF inte lyckats vända och ta poäng i allsvenskan i år när man hamnat i underläge med 1–0.

Men trender är till för att brytas och bara fyra minuter senare smällde Velkjo Birmancevic in 1–1 med en blixtreplik sedan han blivit fri på en liten Anders Christiansen-vrickning.

MFF, och framför allt Birmancevic, låg sedan på för att göra 2–1 men man fick nöja sig med en poäng efter att serben (trots allt ett hot hela tiden och på väg mot fin form) haft två lägen som han skjutit över på.

Mjällby upprörda

Men Mjällby var på väg att få en gyllene chans på tilläggstid när inbytte David Löfquist var på väg att bli helt fri från halva halvplan sedan Jo Inge Berget rivit ner Otto Rosengren mitt i kontringen och domaren Fredrik Klitte valt att blåsa frispark och ge Berget en varning. Mjällbylägret blev skogstokigt då de tyckte att de blivit blåsta på Löfquists jätteläge.

Experten i Discoveryplus, Anders Andersson, ger Mjällby rätt och menar att domaren skulle avvaktat.

– Det är en miss av domarna. Det ska inte få hända. Man måste vara kyligare där, säger han i sändningen.

Jacob Bergström:

– Det tror jag Klitte också tycker när han ser det i efterhand, säger Bergström till Discoveryplus.

Mittbacken klev av med skada

Därmed har Mjällby fortfarande bara förlorat en match på hemmaplan i år (Häcken). Krysset innebär också att MFF missade att knappa in två poäng på Djurgården som bara fick oavgjort mot Varberg i går.

Hur många sådana här poängtapp till har ni råd med?

– Nu börjar det rinna ifrån lite. Vi har inte råd med så mycket fler (poängtapp). Det är inte bara ett lag vi jagar utan tre. Det är tufft, säger Toivonen.

Känner du att ni mer eller mindre behöver gå rent nu, Dennis Hadzikadunic:

– Det hoppas jag att vi gör.

Har ni möjligheter till det, tror du?

– Ja, det tycker jag att vi har, säger Hadzikadunic som klev av efter en dryg timmes spel med en känning i stjärtmuskeln.

Redan på torsdag spelar MFF igen – returen i Europa League-playoff mot Sivasspor.

– Om jag vilar i morgon och i övermorgon så tror jag att det kommer lägga sig, säger mittbacken.

Viktor Gustafson firar sitt 1–0–mål mot Malmö.

Du kanske också gillar