Efter den gångna säsongen lämnade Andreas Brännström sitt jobb som chefstränare i Mjällby AIF för att i stället ta över AIK, och nyligen gick Mjällby ut med att Anders Torstensson återvänder och ersätter som huvudtränare i Blekinge-klubben. 

Under fredagen går Mjällby ut med att Christofer Augustsson också ansluter som assisterande tränare till den nya ledarstaben. Han kommer närmast från en roll som förbundskapten för Sveriges P15-17-landslag. 

– Först och främst är jag glad och stolt att Mjällby AIF vill att jag ska vara en del av föreningen. Men det är också kul att få komma tillbaka till Mjällby AIF efter nio år i andra verksamheter. Jag tycker att Mjällby AIF har gjort en imponerande resa de senaste åren och det ska bli väldigt kul och spännande att vara med på den resan, som jag hoppas och tror att vi kan fortsätta att utveckla, säger Augustsson på klubbens hemsida.

Sportchefen Hans Larsson:

– Det känns otroligt bra att kunna hälsa “Stoffe” välkommen tillbaka till Mjällby AIF. En oerhört kompetent tränare som känner till klubbens identitet väl. Vi är glada att kunna dra nytta av hans spetsegenskaper i taktiskt skicklighet och spelarutveckling.

Mjällby slutade i år på nionde plats i allsvenskan.